Va salut.
Lucrez la o firmă, în Giurgiu, iar pe timp de noapte este un singur angajat.
Patronul nu vrea sub nicio formă sa fie minimum 2 pe tura de noapte. Conditiile nu sunt chiar usoare datorita apei si uleiului de pe jos. Poti aluneca foarte usor. Sunt 10 masini CNC si strung manual, iar masinile sunt vechi curgând apa si ulei din ele.
Intrebarea mea este : Procedează corect lăsând un singur om pe tura de noapte?
Daca sunteti singur pe tura in toata firma sau intr-un atelier izolat de restul locurilor de munca se poate considera ca lucrati in conditii de izolare, caz in care sunt aplicabile prevedrile din Cerintele minime de securitate si sanatate pentru locul de munca aprobate prin HG nr. 1191/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
anexa 1 Cerinte minime de securitate si sanatate pentru locurile de munca utilizate pentru prima data conform art. 6 din hotarare,
22. Locuri de munca in conditii de izolare (dispozitii speciale)
22.1. Angajatorul va numi prin decizie o persoana cu atributii concrete care sa supravegheze
lucratorii care lucreaza in conditii de izolare.
22.2. Pentru a se putea interveni in timp util in caz de accident sau avarie la locurile de munca in
conditii de izolare, acestea vor fi dotate cu mijloace tehnice care permit legatura cu persoana care asigura supravegherea:
a) constant automat (centrale de supraveghere, dispozitive de alarmare prin unde radio);
b) periodic automat (radio-telefon, telefon);
c) periodic prin intermediul unei persoane (apeluri telefonice, radio-telefon, camera de luat vederi si monitor).
Tura de noapte este de la 23:00 pana la 7:30 dimineata.
Este practic o hală. Situată la marginea orașului. (Pe timp de noapte nu trece nimeni pe aici. ) Nu exista paznic, nu există alte persoane. Decât cel care este pe tura de noapte.
Nu exista nicio obligativitate in sarcina unui angajator sa incadreze mai multe persoane ... Angajatorul care, in mod frecvent, utilizeaza munca de noapte este obligat sa informeze despre aceasta inspectoratul teritorial de munca.
Nu imi este clar daca in tura de noapte efectuati sau nu activitati de lucru si care ar fi acestea, respectiv daca in fisa de post aveti si alte sarcini decat cele legate strict de meseria dvs.
Daca aveti si alte sarcini (ma refer la cele mentionate la pct.22.2 - vezi mesajul meu anterior) ce mijloace pentru actiune detineti in firma pentru a le putea indeplini ?
Practic, cum trebuie sa actionati in cazul producerii unui eveniment nedorit - incendiu/ explozie/ furt, etc. conform instructiunilor proprii ssm pentru interventie, anuntare si evacuare (dupa caz) ?