avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Conducerea școlii refuza să echipeze corespunzător ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Conducerea școlii refuza să echipeze corespunzător paznicul, ...

Conducerea școlii refuza să echipeze corespunzător paznicul, angajat al școlii,care are un post de exterior cu patrulare pe perimetrul unității din 30 în 30 minute . De asemenea nu dorește să îmi asigure mijloc de comunicare,impunandu-mi să folosesc telefonul personal.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:00, 7 Noiembrie 2022
Scoala are obligatia sa va echipeze cu echipament individual de protectie conform prevederilor Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. 7
(6) Măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în muncă nu trebuie să comporte, în nici o situaţie, obligaţii financiare pentru lucrători.
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
r) să asigure echipamente individuale de protecţie;
s) să acorde obligatoriu echipament individual de protecţie nou, în cazul degradării sau al pierderii calităţilor de protecţie.
Pentru patrulare, in condiile in care sunt singur, se respecta prevederile HG nr. 1191/ 2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru locul de munca
-art. 5 Se considera ca un lucrator lucreaza in conditii de izolare atunci cand nu are contact vizual si comunicare verbala directa cu alti lucratori, in cele mai multe cazuri pentru o perioada de timp mai mare de o ora si cand nu este posibil sa i se acorde ajutor imediat in caz de accident sau cand se afla intr-o situatie critica.
-anexa 1
22.2. Pentru a se putea interveni in timp util in caz de accident sau avarie la locurile de munca in conditii de izolare, acestea vor fi dotate cu mijloace tehnice care permit legatura cu persoana care asigura supravegherea:
a) constant automat (centrale de supraveghere, dispozitive de alarmare prin unde radio);
b) periodic automat (radio-telefon, telefon);
c) periodic prin intermediul unei persoane (apeluri telefonice, radio-telefon, camera de luat vederi si monitor).
Puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ssm - as dori sa stiu, va rog, daca munca la domiciliu este considerata ... mvasilescu mvasilescu As dori sa stiu, va rog, daca munca la domiciliu este considerata in MUNCA IN CONDITII DE IZOLARE (vezi toată discuția)
Un singur angajat pe timp de noapte ? kosmingr kosmingr Va salut. Lucrez la o firmă, în Giurgiu, iar pe timp de noapte este un singur angajat. Patronul nu vrea sub nicio formă sa fie minimum 2 pe tura de ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu daca munca de la domiciliu constituie loc de ... mvasilescu mvasilescu As dori sa stiu daca munca de la domiciliu constituie loc de munca izolat (art 5 din HG 1091/2006) si daca pentru salariatii care isi desfasoara activitatea ... (vezi toată discuția)