avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... As dori sa stiu daca munca de la domiciliu constituie ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

As dori sa stiu daca munca de la domiciliu constituie loc de ...

As dori sa stiu daca munca de la domiciliu constituie loc de munca izolat (art 5 din HG 1091/2006) si daca pentru salariatii care isi
desfasoara activitatea de la domiciliu examenele medicale de medicina muncii trebuie sa le includa si pe cele aferente riscului de lucru in conditii de izolare (fisa 141 din HG355/2007)
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 18:46, 22 Noiembrie 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt precizari in acest sens in legislatie cand vine vorba de munca la domiciliu.
Dupa parerea mea, pentru munca la domiciliu poate fi considerat loc de munca in conditii de izolare daca lucratorul desfasoara activitatea undeva intr-un catun de tara izolat, in varf de munte, in Delta Dunarii, etc., unde posibilitatile de acces/ comunicare sunt dificile.
Conform definitiei, munca de la domiciliu, poate fi considerata munca in conditii de izolare pentru ca lucratorul nu are contact vizual si comunicare verbala directa cu alti lucratori.

Art. 5 din HG 1.091/2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru locul de munca
Se considera ca un lucrator lucreaza in conditii de izolare atunci cand nu are contact vizual si comunicare verbala directa cu alti lucratori, in cele mai multe cazuri pentru o perioada de timp mai mare de o ora, si cand nu este posibil sa i se acorde ajutor imediat in caz de accident sau cand se afla intr-o situatie critica.

Inafara de controlul medical conform Fisei nr 141. Pentru lucratorii care lucreaza in conditii de izolare angajatorul are obligatia sa se asigure ca printr-o persoana cu atributii se va realiza supravegherea lucratorilor care lucreaza in conditii de izolare

22.1. Angajatorul va numi prin decizie o persoana cu atributii concrete care sa supravegheze lucratorii care lucreaza in conditii de izolare.
22.2. Pentru a se putea interveni in timp util in caz de accident sau avarie la locurile de munca in conditii de izolare, acestea vor fi dotate cu mijloace tehnice care permit legatura cu persoana care asigura supravegherea:
a) constant automat (centrale de supraveghere, dispozitive de alarmare prin unde radio);
b) periodic automat (radio-telefon, telefon);
c) periodic prin intermediul unei persoane (apeluri telefonice, radio-telefon, camera de luat vederi si monitor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

1 muncitor sau 2 muncitori micutu50 micutu50 Buna ziua, Astazi mi sa lansat o intrebare interesanta pe partea de SSM. Exista legislatie sau specificatii, norme sau alt act care sa impuna ... (vezi toată discuția)
Ssm - as dori sa stiu, va rog, daca munca la domiciliu este considerata ... mvasilescu mvasilescu As dori sa stiu, va rog, daca munca la domiciliu este considerata in MUNCA IN CONDITII DE IZOLARE (vezi toată discuția)
Medicina muncii florinblaga florinblaga Lucrez in ture de 12 cu 24 de 19 ani ca electrician si sunt singur pe tura,sunt la interventii.De anul acesta a aparut pe fisa medicala o rubrica cu apt/inapt ... (vezi toată discuția)