avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Activitate Trader Trader

Activitate Trader Trader

Gata, s-a rezolvat, am mutat sediul pe apartament. Multumesc tuturor celor care m-au ajutat de pe acest forum. Cu detaliile ne auzim pe 0745779566.
Nimeni nu s-a intalnit cu o asemena situatie pana acum?
In conventiile de credit incheiate cu bancile pt programul prima casa este prevazuta o clauza foarte clara in care se prevede ca, NU SE POATE INCHIRIA apartamentul pe perioada creditarii FARA ACORDUL SCRIS al bancii.

Eu vorbesc despre altceva.
Contractul de comodat, Art 1560-1575 Cod Civil,
"este un contract prin care una dintre parti, numita comodant, transmite in folosinta temporara si gratuita unei alte parti, denumite comodatar, un bun determinat cu obligatia ca aceasta din urma sa-l inapoieze, in individualitatea sa, comodantului."

Cum ipoteca este in favoarea Statului Roman, bancile nici nu au cum sa-si dea acordul/dezacordul pe ceva ce nu le apartine. In schimb ele trebuie sa fie anuntate in anumite termene de schimbarile ce apar pe imobilul respectiv.

Deci se stiind care este diferenta intre comodat si inchiriere, va rog daca este cineva care a intalnit o asemenea speta, sa ma ajute in acesta situatie.

Cu multumiri
Sund deja in 'sapaturi avansate' sa aflu in ce conditii as putea muta sediul social din sectorul 2 in sectorul 4, cu un contract de comodat nou pe o camera a unui apartamente luat cu programul Prima Casa.

ONRC-ul imi solicita un document scris pe aceasta tema si pana acum am primit tot felul de nume si adrese de persoana care nu duc nicaieri.

Ce sfaturi / pareri imi puteti acorda in acest caz?

Va multumesc foarte mult.