avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu Social, Comodat pe Ap Prima Casa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu Social, Comodat pe Ap Prima Casa

Sund deja in 'sapaturi avansate' sa aflu in ce conditii as putea muta sediul social din sectorul 2 in sectorul 4, cu un contract de comodat nou pe o camera a unui apartamente luat cu programul Prima Casa.

ONRC-ul imi solicita un document scris pe aceasta tema si pana acum am primit tot felul de nume si adrese de persoana care nu duc nicaieri.

Ce sfaturi / pareri imi puteti acorda in acest caz?

Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: angajat001 , utilizator 12:06, 8 Septembrie 2014
Tinand cont ca apartamentul a fost achizitionat cu Prima Casa, a fost inscrisa in favoarea bancii o interdictie de inchiriere.
In aceste conditii veti putea stabili sediul social al firmei in acel apartament, doar daca veti obtine de la banca un accept scris in acest sens.
Acest accept unele banci il dau, altele nu. Cele care il dau limiteaza, de obicei, termenul contractului si pun, de asemenea, tot felul de clauze obligatorii pentru contractul de comodat/inchiriere.
Succes!
In conventiile de credit incheiate cu bancile pt programul prima casa este prevazuta o clauza foarte clara in care se prevede ca, NU SE POATE INCHIRIA apartamentul pe perioada creditarii FARA ACORDUL SCRIS al bancii.

Eu vorbesc despre altceva.
Contractul de comodat, Art 1560-1575 Cod Civil,
"este un contract prin care una dintre parti, numita comodant, transmite in folosinta temporara si gratuita unei alte parti, denumite comodatar, un bun determinat cu obligatia ca aceasta din urma sa-l inapoieze, in individualitatea sa, comodantului."

Cum ipoteca este in favoarea Statului Roman, bancile nici nu au cum sa-si dea acordul/dezacordul pe ceva ce nu le apartine. In schimb ele trebuie sa fie anuntate in anumite termene de schimbarile ce apar pe imobilul respectiv.

Deci se stiind care este diferenta intre comodat si inchiriere, va rog daca este cineva care a intalnit o asemenea speta, sa ma ajute in acesta situatie.

Cu multumiri
Nimeni nu s-a intalnit cu o asemena situatie pana acum?
Gata, s-a rezolvat, am mutat sediul pe apartament. Multumesc tuturor celor care m-au ajutat de pe acest forum. Cu detaliile ne auzim pe 0745779566.
Cum ai rezolvat ? cu ce banca ai creditul? Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare in sensul ca urmeaza sa iau un ap. prin prima casa si as vrea sa deschid un srl cu sediul in acel ap. Nu ma intereseaza sa desfasor efectiv activitatea acolo, ci doar activitati de birou.

Alte discuții în legătură

"prima casa" - sediu pfa maria192010 maria192010 Am cumparat un apartament cu programul \"Prima Casa 2009\". Intentionez sa devin PFA cu sediul social pe adresa apartamentului cumparat prin acest program. ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru acordul banci pentru sediu social hillfingerr hillfingerr Buna seara, Doresc sa deschid [b]sediul social[/b] (fara desfasurare de activitate) pentru un SRL in [b]garsoniera[/b] mea luata prin Prima Casa. Am inteles ... (vezi toată discuția)
Sediu societate- urgent va rog Geo_2008 Geo_2008 Se poate rezilia un contract de comodat pentru un spatiu in care este sediul unei firme fara a exista dovada unui alt spatiu. Va rog argumentati cu temeiul ... (vezi toată discuția)