avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... "prima casa" - sediu PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

"prima casa" - sediu PFA

Am cumparat un apartament cu programul "Prima Casa 2009".

Intentionez sa devin PFA cu sediul social pe adresa apartamentului cumparat prin acest program.

Banca de la care am contractat creditul nu stie daca am voie sa am sediul social pe acest apartament.

Stie cineva daca legal am voie?

Multumesc de ajutor!
Maria
Cel mai recent răspuns: ceapfa , utilizator 23:04, 18 Octombrie 2010
Sigur ca poti sa ai sediul acolo.Care ar fi impedimentul?
Pentru a avea sediul in apartamentul acela trebuie sa inchei un contract de comodat. Nu cred ca vrei sa faci un contract de inchiriere.
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Cu ce documente,lege,etc. as putea dovedi bancii ca am voie?
Banca imi spune ca nu stie daca am voie sa am pe acest apartament sediu social... pentru ca este implicat si statul roman in aceast contract "prima casa 2009".
Tu inchei contractul cu proprietarul apartamentului.Codul civil este cel care reglementeaza contractul de inchiriere sau contractul de comodat (imprumut de folosinta).Contractul de inchiriere sau comodat poti sa-l inchei pe un an, pe mai multi , pe perioada in care platesti ratele pana ajungi proprietar. Cred ca si proprietarul actual este interesat ca tu sa ai venituri ca sa-ti platesti casa si daca te constitui PFA si iti desfasori activitatea in sediul din apartamentul in care locuiesti, la care ai dat avans este OK! Nu o sa te duci in alta parte sa platesti chirie sa-ti diminuezi veniturile si sa-i periclitezi inclusiv proprietarului rata la casa.
Sigur, proprietarul actual al apartamentului nu poate fi obligat sa incheie un astfel de contract, dar cred ca sunt argumente suficiente sa faci un astfel contract ca sa functionezi ca PFA in apartamentul in care locuiesti si pe care il platesti pentru a intra in proprietatea ta.
Bafta!
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Proprietarul apartamentului sunteti dumneavoastra !!. Puteti sa-l inchiriati oricui, indiferent ca e ea persoana fizica sau juridica, ca e student sau PFA-ul dumneavoastra etc. Banca nici nu trebuie si nici nu vrea sa stie daca si cu cine aveti contract de inchiriere sau comodat.

Banca imi spune ca nu stie daca am voie sa am pe acest apartament sediu social

E aberant sa intrebati banca daca aveti voie sau nu sa inchiriati apartamentul. E ca si cum i-ati intreba daca va dau voie sa-l zugraviti. Wake up !#-o
Nu am voie nici sa-l inchiriez, nici sa-l subinchiriez conform contractului pe care-l am cu banca. De aceea am insistat, la banca, cu un raspuns despre sediul social. Iar ei nu stiu... sub pretextul ca este implicat si statul roman. Nu au indicatii referitor la asta sau nu vor sa le gaseasca...

Poate ca inteleg mai greu dar chiar nu as vrea sa-mi creez singura probleme cu banca...poate statul...

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat Lulica Lulica Buna ziua In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere + contract comodat ioana012 ioana012 buna ziua! am urmatoarea situatie : eu ca persoana fizica inchiriez un apartament proprietate personala unei alte persoane fizice; acesta persoana la randul ei ... (vezi toată discuția)