avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract inchiriere + contract comodat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract inchiriere + contract comodat

buna ziua! am urmatoarea situatie : eu ca persoana fizica inchiriez un apartament proprietate personala unei alte persoane fizice; acesta persoana la randul ei (chiriasul) vrea sa incheie un contract de comodat pt. apartamentul in cauza cu o socitate comerciala(pt.sediu social),avand acordul meu.Este legal? se poate face?
multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:30, 11 Martie 2010
Subinchirierea este legala, mai ales daca in contract este prevazuta si aceasta clauza de subinchiriere cu acordul locatorului respectiv al dvs.
Contractul de comodat nu este o subinchiriere propriu-zisa, pentru ca nu presupune o plata pentru folosinta bunului.
In principiu, nimic nu va opreste sa ve exprimati acordul pentru acest contract de comodat. Este legal. Dumneavoastra ati inchiriat unei persoane, care are obligatia de a va achita chiria.
Acordul dumneavoastra este necesar, pentru ca pana ca eu apreciez ca este mai degraba o cesiune a drepturilor rezultate din inchiriere si nu o subinchiriere, dar in rest, este OK. Apropo, sa va uitati in contractul de inchiriere daca este permisa subinchiriere si cesiunea.
poate e o inchiriere cu titlu gratuit?
va multumesc!imi pare bine ca pot rezolva
alberto_e60 a scris:

poate e o inchiriere cu titlu gratuit?


A vorbi despre o inchiriere fara chirie e ca si cum am vorbi despre un înveşmântat fara veşminte. (nu vi se pare ca tot ...neimbracat e? ca e altfel decat imbracat?)

O remitere spre folosinta temporara a unui lucru (daca nu se stipuleaza o contravaloare pentru folosinta = chirie) este ...altceva decat o inchiriere. Este un imprumut de folosinta = comodat.

Comodantul (cel care da lucrul cu imprumut pentru folosinta) poate sa fie un locatar / chirias (poate sa nu fie proprietar) daca transmiterea folosintei nu i-a fost interzisa prin contractul de locatiune/inchiriere pe care il are cu proprietarul.

Deci, cu atat mai mult ar putea sa dea lucrul cu acceptul proprietarului sau.
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasul doreste contract comodat pt. un tert (sc) ContSters84851 ContSters84851 Buna ziua tuturor, Sunt persoana fizica - proprietar [u]apartament cu 2 cam.+ dependinte, inchiriat[/u] (tot) legal unei societati comerciale (ob. pr. ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)
Acord pentru contract de comodat bianca27 bianca27 Buna ziua, Ce denumire trebuie sa aiba Acordul dat de catre proprietar chiriasului ( persoana juridica) pentru ca , acesta, sa poata incheia un contract ... (vezi toată discuția)