avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Chiriasul doreste contract comodat pt. un tert (SC)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Chiriasul doreste contract comodat pt. un tert (SC)

Buna ziua tuturor,

Sunt persoana fizica - proprietar apartament cu 2 cam.+ dependinte, inchiriat (tot) legal unei societati comerciale (ob. pr. activ. - asigurari).

Precizez ca in contractul de inchiriere, am clauza care interzice subinchirierea.

Chiriasul, a venit cu un contract de comodat (pt. 1 / una camera) - intre el si o alta SC (ob. activ. asemanatoare) si-mi solicita acordul / semnatura, la finalul acestui contract - ,,semnaturi'' (eu NU sunt inclus / parte, in acest contract).

As dori sa aflu despre legalitatea acestui acontract, implicatiile juridice si financiare, daca-s necesare noi acorduri de la vecini + asociatia de proprietari, daca este necesar sa se modifice contractul initial de inchiriere, etc.

Cu multumiri pt. amabilitate / disponibilitate / promptitudine,
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:52, 6 Mai 2010
Chiriasul nu poate da spre folosinta gratuita ci numai prorietarul.
Deci contractul de comodat trebuia sa fie intre d-voastra si terta persoana juridica, concomitent cu modificarea contractului de inchiriere initial(reducerea suprafetei inchiriate, pret mai mic).
Comodatul presupune aproximativ aceleasi obligatii si drepturi ca si cel de inchiriere numai ca nu se percepe o chirie.
De aici puteti de duce ca trebuie sa aveti acordul tuturor vecinilor etc.
Contractul initial nu se modifica.
Este necesar acordul dv. pt. acel comodat, dar si acordul vecinilor si al asociatie pt. noul sediu social ce se va infiinta.
Din punctul meu de vederea acest act nu poate fi valabil deoarece doar proprietarul poate sa transmita folosinta asupra bunului. Contractul de comodat trebuie sa fie incheiat intre dvs si firma respectiva concomitent cu existenta unui act aditional la contractul de inchiriere prin care sa se reduca, cu acordul chiriasului, suprafata inchiriata si chiria. In acelasi timp este nevoie si de acordul asociatiei de proprietari, find vorba de un sediu de firma. Pentru a va feri de neplaceri cred ca este mai bine sa procedati asa.
D-lui ,,procmarci'' :
- dvs. nu mi-ati raspuns daca chiriasul are voie sa cedeze folosinta unei camere (inchiriata de el) din apartamentul aflat in proprietatea mea - pt. infiintarea unui sediu / punct de lucru al altei soc. comerciale si de ce nu trebuie modificat contractul de inchiriere-existent, ce are interdictie de subinchiriere.

De fapt : in ce documente legislative se pot gasi raspunsurile legale, la toate intrebarile mele si problemele ce sunt generate de cele descrise in intrebarile mele din acest subiect / acest forum ?

Cu multumiri pt. intelegere,
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
ContSters84851, utilizator
Legea locuintei nr. 114/1996 - actualizata.
Chiriasul nu are voie sa instraineze sub nici o forma parti ale imobilului detinut, fara acordul dv.
Spuneam ca primul contract nu trebuie modificat, fiind inca in vigoare, avand clauze bine definite..
Pentru comodat trebuie sa va dati acordul.

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere + contract comodat ioana012 ioana012 buna ziua! am urmatoarea situatie : eu ca persoana fizica inchiriez un apartament proprietate personala unei alte persoane fizice; acesta persoana la randul ei ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)
Inregistrare punct de lucru - contract de locatie de gestiune ade_ice_ice ade_ice_ice Buna seara, Imi baza unui contract de locatie de gestiune, imi pot inregistra punct de lucru al unei firme si fiscaliza casa de marcat pe locatia ... (vezi toată discuția)