avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inregistrare punct de lucru - contract de locatie de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inregistrare punct de lucru - contract de locatie de gestiune

Buna seara,

Imi baza unui contract de locatie de gestiune, imi pot inregistra punct de lucru al unei firme si fiscaliza casa de marcat pe locatia respectiva? Precizez ca spatiul este inchiriat de locator de la Consiliul Local, fara drept de subinchiriere, iar mijloacele fixe si obiectele de inventar ii apartin. Stocul de marfa si angajatii vor fi ai locatarului.

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 17:32, 10 Martie 2013
Pentru a putea deschide punct de lucru societatea trebuie să aibă încheiat un contract de comodat sau închiriere prin care să dovedească că îşi desfăşoară activitatea în acel spaţiu în mod legal. Fără acesta nu se poate înregistra punctul de lucru şi autoriza la Registrul Comerţului activităţile ce vor fi desfăşurate.
Acest contract se încheie între societate şi proprietarul spaţiului ori cu chiriaşul dacă acesta are drept de subînchiriere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic
Multumesc. Daca chiriasul nu are drept de subinchiriere, poate face totusi un contract de comodat?
ªi contractul de comodat este tot un fel de contract de închiriere cu titlul gratuit, este un contract de împrumut de folosinţă gratuită. Daca chiriaşul nu are dreptul să subînchirieze, contractul de comodat nu este valabil încheiat.
sumarizez: spatiul este inchiriat de la primarie, fara optiunea de subinchiriere, si chiriasul opereaza acolo un magazin. nu mai vrea sa opereze acest magazin, vrea sa externalizeze activitatea (daca pur si simplu inceteaza activitatea, pierde spatiul si nu vrea asta). Exista vreo varianta de a externaliza aceasta activitate, adica o alta societate sa opereze magazinul, stocuri de marfa, angajati etc?
Dacă are interdicţie la subînchiriere nu poate "externaliza" nimic. Societatea care îşi va desfăşura activitatea în acel spaţiu trebuie să deschidă un punct de lucru şi ca să deschidă punctul de lucru trebuie să facă dovada că foloseşte spaţiul în mod legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)
2 firme, acelasi punct de lucru amalia2009 amalia2009 Buna ziua, O firma care a inchiriat un spatiu pt a-l folosi ca si sediu social si punct de lucru poate primi in acel spatiu inchiriat o alta firma pentru ... (vezi toată discuția)
valoarea unui contract de comodat bucurescu bucurescu buna ziua, intr-o locatie unde isi desfasoara activitatea alta firma si tot spatiul imobilului este inchiriat in intregine acestei firme, eu pot face cu ... (vezi toată discuția)