avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... "prima casa" - sediu PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

"prima casa" - sediu PFA

Am cumparat un apartament cu programul "Prima Casa 2009".

Intentionez sa devin PFA cu sediul social pe adresa apartamentului cumparat prin acest program.

Banca de la care am contractat creditul nu stie daca am voie sa am sediul social pe acest apartament.

Stie cineva daca legal am voie?

Multumesc de ajutor!
Maria
Cel mai recent răspuns: ceapfa , utilizator 23:04, 18 Octombrie 2010
Am inteles .Deci in contract scrie ca nu ai voie sa-l inchiriezi pana la achitarea integrala a pretului?. Dar tu nu inchei un contract de inchiriere, pentru a obtine un venit ci inchei un contract de comodat (imprumut de folosinta) intre tine si PFA reprezentata de tine, pentru sediul tau social. Banca nu trebuie decat sa-ti dea un acord expres pentru aceasta situatie speciala, respectiv pentru acest imprumut de folosinta, pentru ca la ORC ti se va cere si actul de proprietate si va trebui sa prezinti si acest acord pentru a fi inregistrat sediul.
Probabil ca nu ai fost foarte explicita ori convingatoare sau nu ai vorbit cu un factor de decizie competent, atunci cand ai primit de la banca raspunsul "nu stiu".
Ei s-au gandit probabil la raspunderea PFA asa cum este stipulata in art. 2o din OUG 44/2008
" Art. 20. - (1) PFA răspunde pentru obligaţiile sale cu patrimoniul de afectaţiune, dacă acesta a fost constituit, şi, în completare, cu întreg patrimoniul său, iar în caz de insolvenţă, va fi supusă procedurii simplificate prevăzute de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificările ulterioare, dacă are calitatea de comerciant, potrivit art. 7 din Codul comercial. "
Dar apartamentul, intrucat nu l-ai achitat nu esti inca proprietara lui deplina .
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
multumesc mult!

Va tin la curent.
Buna ziua,

Ma confrunt cu aceeasi problema, vreau sa fac PFA cu sediul social in apartament luat prin Prima Casa. Am depus dosarul la Reg Comertului si acum imi cer suplimentar acordul bancii. Banca insa afirma ca ipoteca este in favoarea statului si prin urmare nu isi pot da acordul, statul este cel care trebuie sa fie de acord.
Ce pot face in acest caz? Multumesc.
Aproximativ aceeasi problema si la mine mentionata in ultimul post de aici :

www.avocatnet.ro/content/for...

Care e rezolvarea si daca imi trebuie acordul de unde il iau odata ce banca nu are nici o treaba?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat Lulica Lulica Buna ziua In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere + contract comodat ioana012 ioana012 buna ziua! am urmatoarea situatie : eu ca persoana fizica inchiriez un apartament proprietate personala unei alte persoane fizice; acesta persoana la randul ei ... (vezi toată discuția)