Am inteles .Deci in contract scrie ca nu ai voie sa-l inchiriezi pana la achitarea integrala a pretului?. Dar tu nu inchei un contract de inchiriere, pentru a obtine un venit ci inchei un contract de comodat (imprumut de folosinta) intre tine si PFA reprezentata de tine, pentru sediul tau social. Banca nu trebuie decat sa-ti dea un acord expres pentru aceasta situatie speciala, respectiv pentru acest imprumut de folosinta, pentru ca la ORC ti se va cere si actul de proprietate si va trebui sa prezinti si acest acord pentru a fi inregistrat sediul.
Probabil ca nu ai fost foarte explicita ori convingatoare sau nu ai vorbit cu un factor de decizie competent, atunci cand ai primit de la banca raspunsul "nu stiu".
Ei s-au gandit probabil la raspunderea PFA asa cum este stipulata in art. 2o din OUG 44/2008
" Art. 20. - (1) PFA răspunde pentru obligaţiile sale cu patrimoniul de afectaţiune, dacă acesta a fost constituit, şi, în completare, cu întreg patrimoniul său, iar în caz de insolvenţă, va fi supusă procedurii simplificate prevăzute de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificările ulterioare, dacă are calitatea de comerciant, potrivit art. 7 din Codul comercial. "
Dar apartamentul, intrucat nu l-ai achitat nu esti inca proprietara lui deplina .
Ma confrunt cu aceeasi problema, vreau sa fac PFA cu sediul social in apartament luat prin Prima Casa. Am depus dosarul la Reg Comertului si acum imi cer suplimentar acordul bancii. Banca insa afirma ca ipoteca este in favoarea statului si prin urmare nu isi pot da acordul, statul este cel care trebuie sa fie de acord.
Ce pot face in acest caz? Multumesc.