avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale conditii pentru acordul banci pentru sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

conditii pentru acordul banci pentru sediu social

Buna seara,
Doresc sa deschid sediul social (fara desfasurare de activitate) pentru un SRL in garsoniera mea luata prin Prima Casa. Am inteles ca ar fi nevoie de acordul bancii. Dar banca imi cere sa vin cu actele de la un alt imobil zic ei "sediu social de rezerva" pentru situatia in care vreodata firma da faliment sau se intampla altceva sediul sa se mute pe locatia de rezerva. Ati mai auzit de situatia asta? Este o cerere valida? Ce consecinte poate avea acest lucru? Sunt indreptatiti sa faca o astfel de cerere?
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
hillfingerr, utilizator
Cel mai recent răspuns: nely79 , utilizator 10:06, 6 Februarie 2014
Ce scrie in contractul d-voastra? Ce va este interzisa, inchirierea, comodatul?
Nu mai este necesar acum acordul bancii pentru stabilirea unui sediu social in cazul in care imobilul ales avea instituita o sarcina in favoarea ei ... Era nevoie de un astfel de acord in vremea cand certificatele de atestare a sediului social se obtineau de la organul fiscal personal de catre comerciant ...
La acest moment prezentati Registrului Comertului contractul de inchiriere sau comodat si extrasul CF de informare prin care se dovedeste ca cel care a inchiriat spatiul este proprietarul de drept. Registrul Comertului solicita certificatul de atestare a sediului social.
Hm ... sediu social de rezerva ... este prima data cand aud asa ceva.
unmoeglich a scris:

Ce scrie in contractul d-voastra? Ce va este interzisa, inchirierea, comodatul?


ipoteca legala de rang 1 in favoarea statului roman si a Bancii:
interdictie de instrainare si grevare cu alte sarcini pana la indeplinirea tuturor obligatiilor imprumutatului fata de banca.
Urmati sfatul lui @lucian huzum, registrul comertului, mai ales in cazul contractelor de comodat nu mai este interesat de aceste clauze contractuale.
unmoeglich a scris:

Urmati sfatul lui @lucian huzum, registrul comertului, mai ales in cazul contractelor de comodat nu mai este interesat de aceste clauze contractuale.


si daca reg com ma lasa sa-mi deschid firma cu sediul social pe acest imobil si banca se autosesizeaza mai ales ca am intrebat ce trebuie sa fac in acest sens si mi-a zis ce mi-a zis?

sunt in siguranta? nu incalc contractul cu ea? contituirea de sediu social nu intra sub incidenta gravarii cu alte sarcini? ce inseamna acest lucru mai exact?

si ce treaba are contractul de comodat? trbeuie sa fac contract intre mine persoana fizica si mine persoana juridica asociat unic al acestei firme? si daca da, asta nu inseamna ca instrainez imobilul, chiar si mie? as vrea sa stiu daca credeti ca pot aparea probleme.

Alte discuții în legătură

Lamurire conditie din contract de credit prima casa hillfingerr hillfingerr Buna ziua, As dori sa stiu si eu mai in detaliu ce inseamna \\"interdictie de instrainare si grevare cu alte sarcini pana la indeplinirea tuturor ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social Badger Badger Sunt asociat unic intr-un SRL cu sediul social intr-o locatie pe care doresc sa o schimb si sa mut sediul social al SRL-ului la adresa mea de domiciliu, din ... (vezi toată discuția)
Registru comertului si contractul de comodat..........o mare dilema..... Analore Analore Buna ziua, As dori si eu cateva opini in ceea ce priveste atitudinea Reg. Com Brasov. Speta ar fi urmatoarea: La inmatricularea in Reg.Com a unei P.F.A. ... (vezi toată discuția)