avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Registru Comertului si contractul de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Registru Comertului si contractul de comodat..........o mare dilema.....

Buna ziua,

As dori si eu cateva opini in ceea ce priveste atitudinea Reg. Com Brasov.
Speta ar fi urmatoarea:
La inmatricularea in Reg.Com a unei P.F.A. prezentam ca si dovada a sediului social un contract de comodat incheiat cu o SC. proprietara a unui imobil de birouri, dar care are inscrisa in CF o ipoteca pe acest imobil. Acum problema apare in momentul in care referentul de la REG Com, ne cere acordul banci care este titulara ipoteci, Contractul de garantie imobiliara prevede interdictie de Instrainare, grevare, demolare si dezmembrare. (Banca pentru as exprima acest acord doreste un comision de 600 de lei,)
Intrebarea mea ar fi urmatoarea : Considerati contractul de comodat o grevare????? Ptr ca din cate stiu eu acesta nu este o grevare..........
Oricum este cel putin ciudat modul de interpretare a legislatiei, pe care il are Reg Comertului Brasov, in sensul ca la aceasi inscriere a unui PFA, nu mi-a fost acceptat contractul de comodat in original(desi in momentul incheierii acesta a fost semnat in 3 ex unul ptr depunere la Registru Comertului) trebuie se depun copie legalizata ......eu una nu mai inteleg nimic .......are copia legalizata o valoare juridica mai mare decat originalul????
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 16:01, 22 Mai 2009
Opinia mea este sa faceti ce va spune referentul, chiar daca interpreteaza in mod gresit.
in ceea ce priveste copia legalizata as putea sa tin cont de parerea referentului, dar in ceea ce priveste grevarea ........daca eu pe viitor vreau sa inchiriez sau sa fac contracte de comodat pentru spatiul firmei care detine imobilul, si platesc pentru fiecare contract un comision de 600 de lei Banci .....unde ajung????/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru si ipoteca Administrator1 Administrator1 Buna ziua, Am rasfoit pret de cateva ore diverse discutii de unde schitez urmatoarele: Pentru un contract de comodat intre proprietar si tert, nu este ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru acordul banci pentru sediu social hillfingerr hillfingerr Buna seara, Doresc sa deschid [b]sediul social[/b] (fara desfasurare de activitate) pentru un SRL in [b]garsoniera[/b] mea luata prin Prima Casa. Am inteles ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social Badger Badger Sunt asociat unic intr-un SRL cu sediul social intr-o locatie pe care doresc sa o schimb si sa mut sediul social al SRL-ului la adresa mea de domiciliu, din ... (vezi toată discuția)