avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate justice2004

Activitate justice2004

Am avut un imobil care a fost demolat in perioada comunista. cf. legii 10 am revendicat val. imobilului iar suma oferita de catre Primarie a fost f. mica comparativ cu pretul pietii.
Am fost la serv. revendicari am facut contestatie in scris. dar nu am mai primit nici un raspuns oficial. Care sunt urmatoarele proceduri pt. atribuirea unui pret la nivelul pietei actuale?
Discuție sanctiune
Buna ziua; daca aveti amabilitatea spuneti-mi va
rog: ce valabilitate are sanctiunea "avertisment scris" si daca se noteaza si in cartea de munca, eventual care sunt consecincentele vis-a-vis de ac. sanctiune? Multumesc anticipat
Buna ziua,
Am probleme cu obtinerea pensiei alimentare in procent de 25% si anume:
- piritul nu mai are alt copil in intretinere (actuala sotie a dinsului are un baiat de 23 ani care are pensie de la tatal natural) deci se poate spune ca este in intretinerea piritului (tatal baiatului meu?)
- piritul a depus la dosar o multime de acte din care rezulta ca are 2 parinti bolnavi si ca trebuie sa-i ajute cu bani (dar acestia au pensii de la stat);
- baiatul meu (si al piritului) are 19 ani si este in clasa a XII-a la liceu, l-a dat in judecata pt. continuarea p.a. deoarece in hot. jud. veche era trecuta "pensie de intretinere pina la majorat" si era nevoie de o noua hot. jud. care sa specif. "p. pina la terminarea studiilor".
- e posibil sa nu poata obtine 25% pensie intret. din salariul piritului daca acesta a invocat si alte motive pt. care doreste ca procentul sa fie mult mai mic?
Va rog sa-0mi trimiteti un raspuns pe adresa mea de mail marlen1954@yahoo.com sau chiar pe forum.
Multumesc foarte mult
M.A.
Discuție nelamurire
Daca am introdus act. jud. pt. pensie alim., am cerut sa se judece in lipsa, pina acum am avut 3 aminari, de ce?
Nu are alt copil in intretinere, sunt depuse toate actele la dosar, motivele sunt expuse, cite infatisari trebuiesc?
Buna ziua,
1. in baza carei legi pot cere in instanta intretinerea unui copil, care acum este major, elev si isi va continua studiile, deoarece i-a fost sistata pensia alimentara deoarece in hot. jud. scria "pina la majorat"; este vreo lege care spune ca se va acorda pensie alim. pina la terminarea studiilor?
2. daca s-au facut anumite corectii in ceea ce priveste acordarea pensiei alimentare si care este acea lege?
3. care sunt conditiile ce se cer pt. a primi mai mult de 25% din venitul net al tatalui?
4. daca minorul (majorul+studii) trebuie sa depuna noi adeverinte de elev (student) pe parcursul anilor pt. a nu mai inainta actiuni judec. in instanta?

Va multumes si as dori sa-mi trimiteti raspuns pe mail: marlen1954@yahoo.com

A.M. Galati