avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

Buna ziua,
1. in baza carei legi pot cere in instanta intretinerea unui copil, care acum este major, elev si isi va continua studiile, deoarece i-a fost sistata pensia alimentara deoarece in hot. jud. scria "pina la majorat"; este vreo lege care spune ca se va acorda pensie alim. pina la terminarea studiilor?
2. daca s-au facut anumite corectii in ceea ce priveste acordarea pensiei alimentare si care este acea lege?
3. care sunt conditiile ce se cer pt. a primi mai mult de 25% din venitul net al tatalui?
4. daca minorul (majorul+studii) trebuie sa depuna noi adeverinte de elev (student) pe parcursul anilor pt. a nu mai inainta actiuni judec. in instanta?

Va multumes si as dori sa-mi trimiteti raspuns pe mail: marlen1954@yahoo.com

A.M. Galati
Cel mai recent răspuns: gingi , utilizator 00:00, 17 August 2004
1. prin actiune in instanta soliciti acordarea pensiei de intretinere. iti trebuie adeverinte de la facultate ca esti studenta la zi. este prevaz. in cod fam.
2 nu.
3.n-ai cum
4. da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara justice2004 justice2004 Buna ziua, Am probleme cu obtinerea pensiei alimentare in procent de 25% si anume: - piritul nu mai are alt copil in intretinere (actuala sotie a dinsului ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie alimentara marryy_lm marryy_lm Buna. Am urmatoarea situatie. Dupa terminarea divortului fetita a ramas mamei.Mama a solicitat instantei acordarea pensiei de intretinere de la tata pina la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mateiniko mateiniko Buna seara. Am si eu o intrebare legata de pensia alimentara,in hotararea judecatoreasca scrie ca trebuie sa platesc pensie pana la majorat,la sf hotararii ... (vezi toată discuția)