avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua,
Am probleme cu obtinerea pensiei alimentare in procent de 25% si anume:
- piritul nu mai are alt copil in intretinere (actuala sotie a dinsului are un baiat de 23 ani care are pensie de la tatal natural) deci se poate spune ca este in intretinerea piritului (tatal baiatului meu?)
- piritul a depus la dosar o multime de acte din care rezulta ca are 2 parinti bolnavi si ca trebuie sa-i ajute cu bani (dar acestia au pensii de la stat);
- baiatul meu (si al piritului) are 19 ani si este in clasa a XII-a la liceu, l-a dat in judecata pt. continuarea p.a. deoarece in hot. jud. veche era trecuta "pensie de intretinere pina la majorat" si era nevoie de o noua hot. jud. care sa specif. "p. pina la terminarea studiilor".
- e posibil sa nu poata obtine 25% pensie intret. din salariul piritului daca acesta a invocat si alte motive pt. care doreste ca procentul sa fie mult mai mic?
Va rog sa-0mi trimiteti un raspuns pe adresa mea de mail marlen1954@yahoo.com sau chiar pe forum.
Multumesc foarte mult
M.A.

>Buna ziua,
>Am probleme cu obtinerea pensiei alimentare in procent de 25% si anume:
>- piritul nu mai are alt copil in intretinere (actuala sotie a dinsului are un baiat de 23 ani care are pensie de la tatal natural) deci se poate spune ca este in intretinerea piritului (tatal baiatului meu?)
>- piritul a depus la dosar o multime de acte din care rezulta ca are 2 parinti bolnavi si ca trebuie sa-i ajute cu bani (dar acestia au pensii de la stat);
>- baiatul meu (si al piritului) are 19 ani si este in clasa a XII-a la liceu, l-a dat in judecata pt. continuarea p.a. deoarece in hot. jud. veche era trecuta "pensie de intretinere pina la majorat" si era nevoie de o noua hot. jud. care sa specif. "p. pina la terminarea studiilor".
>- e posibil sa nu poata obtine 25% pensie intret. din salariul piritului daca acesta a invocat si alte motive pt. care doreste ca procentul sa fie mult mai mic?
>Va rog sa-0mi trimiteti un raspuns pe adresa mea de mail marlen1954@yahoo.com sau chiar pe forum.
>Multumesc foarte mult
>M.A.
Instanta judecatoreasca prin lege poate obliga pe parat pana la 25% din venit sa plateasca pentru intretinerea copilului. Insa poate acorda si mai putin daca se considera ca nevoile personale ale copilului sunt mai mici sau acesta lucreaza avand un venit propriu. Da, e posibil sa-l oblige la mai putin de 25%.

Instanta judecatoreasca prin lege poate obliga pe parat pana la 25% din venit sa plateasca pentru intretinerea copilului. Insa poate acorda si mai putin daca se considera ca nevoile personale ale copilului sunt mai mici sau acesta lucreaza avand un venit propriu. Da, e posibil sa-l oblige la mai putin de 25%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere justice2004 justice2004 Buna ziua, 1. in baza carei legi pot cere in instanta intretinerea unui copil, care acum este major, elev si isi va continua studiile, deoarece i-a fost ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa plateasca sotul meu? mamalui Stefan mamalui Stefan Buna ziua, cat trebuie sa plateasca sotul meu pensie alimentara primului copil din casatoria anterioara,avand in vedere ca are inca un copil din casatoria ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil mya69 mya69 Buna ziua, Va rog sa-mi spune-ti daca pentru prelungirea pensiei de intretire, hotararea judecatoreasca definitiva se trimite la locul de munca al paratului ... (vezi toată discuția)