avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cat trebuie sa plateasca sotul meu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cat trebuie sa plateasca sotul meu?

Buna ziua,

cat trebuie sa plateasca sotul meu pensie alimentara primului copil din casatoria anterioara,avand in vedere ca are inca un copil din casatoria curenta.Am inteles eu bine(din codul familiei),ca 17%,si nu 25%?Pentru a putea plati procentul mai mic trebuie sa depuna certificatul de nastere al copilului pe undeva?Multumesc anticipat pentru raspuns.
Sotul dvs trebuie sa faca actiune in instanta,pentru reducerea pensiei de intretinere.In cadrul acelei actiuni,va depune certif de nastere al noului copil,si va solicit reduc pensiei,dar trebuie sa duca si adev de venituri.
Intai trebuie sa solicite instantei,micsorarea pensiei actualede intretinere,facand dovada nasterii a inca unui copil in familia sa.Procentul va fi de 1/3 din venituri.
Imi spuneti ca 1/3 din venituri,dar impartit la 2 acest procent,nu?1/3 inseamna 33% din venit,ceea ce inseamna mai mult ca 25%,deci33%:2=17%.Ca din ce imi spuneti Procentul va fi de 1/3 din venituri.,eu tot nu inteleg cat ar trebui sa plateasca sotul meu copilului din casatoria anterioara.Copilul nostru are1 an si 2 luni si noi am platit pana acum tot 25% din venitul sotului,am vrea sa recalculam de cand s-a nascut copilul al doilea.Deci,multumesc pentru ca mi-ati spus care e procedura,dar,va rog sa-mi spuneti exact procentul.Pentru recalculare,trebuie sa asteptam hotararea judecatoreasca,adica tot o sa platim 25%,chiar daca nu se cuvin atatia bani?Sau putem ,de ex, de luna vitoare sa platim cat e corect,conform legii?Eu credeam ca legea e mai presus de hotarari judecatoresti si daca legea imi da dreptul sa platesc mai putin,de ce sa astept hotarari judecatoresti,doar copilul exista de mult!
Intrucat sotul dvs este oblig de o hot jud definitiva si irevocabila sa plat 1/4 din venit sale copilului sau ,numai pri hot jud poate sa plat o pensie redusa,hot care se va da in urma unui proces.NUMAI ASA SI NU PRIN VOINTA DVS.
deci,cat trebuie sa plateasca sotul meu,caci nu am inteles pana acum.Nu inteleg de ce imi stergeti mesajele.Eu am pus o intrebare simpla si doresc un raspuns la obiect,nimic altceva.Se poate ?Asta daca stie cineva....Caci altfel,nu vad de ce nu mi se raspunde:e bun procentul de 17%,sau nu.ce e asa de greu?

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere cicinel cicinel am un copil major si continua studiile cum se calculeaza pensia alimentara este la o facultate particulara (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marian_nita72 marian_nita72 Buna ziua.Intrebarea mea este daca sotia are un copil din prima casatorie iar acum avem un copil impreuna ,care ar fi procentul care se calculeaza pentru plata ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor vali63 vali63 Poate fi micsorata pensia de intretinere la un copil fara o Hotarare judecatoreasca in acest sens? Pun aceasta intrebare deoarece constat ca lunar imi vine ... (vezi toată discuția)