avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua.Intrebarea mea este daca sotia are un copil din prima casatorie iar acum avem un copil impreuna ,care ar fi procentul care se calculeaza pentru plata pensiei alimentare si ce venituri se iau in considerare.Sotia plateste 100 lei pensie alimentara pentru copilul din prima casatorie.Mentionez ca sotia se afla in concediul de crestere al copilului si plateste pensie alimentara pentru copilul din prima casatorie.indemnizatia de crestere a copilului este de 690 lei
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
marian_nita72, utilizator
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 14:46, 23 Octombrie 2011
Bune seara,

In primul rand trebuie sa il dea in judecata pe fostul ei sot pentru diminuarea pensiei alimentare ca urmare a nasterii celui de-al doilea copil.
Conform art. 530 din Noul Cod Civil, cand intretinerea este datorata de parinte, ea se stabileste pana la o patrime din venitul sau lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii si o jumatate pentru 3 sau mai multi copii.
As vrea sa ne explicati cine va plati pensia? Dvs ? sau fostul sot al sotiei? in favoarea cui? va rog sa clarificati situatia de fapt pentru a putea sa primiti un raspuns clar.
Primul copil al sotiei din prima casatorie se afla la fostul sot iar sotia plateste pensie alimentara la momentul actual.Ma interesa daca fostul sot o da in judecata pentru recalcularea pensiei alimentare,ce procent trebuie sa plateasca sotia tinand cont ca avem un copil impreuna.Cu multumiri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
marian_nita72, utilizator
V-am dat raspunsul mai sus cu cotele...
da dar as vrea sa stiu din ce se calculeaza cotele .......din indemnizatia de crestere a copilului?

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara evis_m evis_m sot si sotie cu un copil divorteaza,copilul ramane la tata,iar sotia se recasatoreste si da nastere la un alt copil. Cat plateste mama,pensia alimentara pentru ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie alimentara LaurentiuF LaurentiuF Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati in clarificarea unui aspect privind calculul pensiei alimentare, pentru speta de mai jos: In urma divortului din ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! soțul meu plătește pensie alimentară 25% pentru ... Maria_SS Maria_SS Bună ziua ! Soțul meu plătește pensie alimentară 25% pentru copilul din prima căsătorie. A depus dosar pt reducerea procentului pt ca împreună am ... (vezi toată discuția)