avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cat trebuie sa plateasca sotul meu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cat trebuie sa plateasca sotul meu?

Buna ziua,

cat trebuie sa plateasca sotul meu pensie alimentara primului copil din casatoria anterioara,avand in vedere ca are inca un copil din casatoria curenta.Am inteles eu bine(din codul familiei),ca 17%,si nu 25%?Pentru a putea plati procentul mai mic trebuie sa depuna certificatul de nastere al copilului pe undeva?Multumesc anticipat pentru raspuns.
elga50 a scris:

u.b.i.k. a scris:

Apropos: Instantele nu prea tin seama ca in primii 1,5 ani cheltuielile de intretinere ale minorului sunt mari pentru ca dupa 1,5 ani sa scada brusc (dispar pampersurile, laptele praf, mancarurile speciale etc.) si urmeaza o crestere lenta pana la 18-23 ani. Eu cred ca ar trebui sa se aiba in vedere toate elementele atunci cand se stabileste quantumul pensiei de intretinere.

....... apar hainutele, ghetutele, adidasorii, "bun-bun" de la masa de dimineata, de la masa de pranz, de la masa de seara si dintre mese, apare tricicleta, masinuta, bicicleta, salariul "bonei", cheltuielile cu gradinita, cheltuielile cu scoala, cheltuielile cu meditatiile etc....pe masura ce varsta se schimba dispar unele cheltuieli, dar apar altele..... :)

Pai eu ce spuneam ? Ca pana la 1,5 ani sunt cheltuieli mai mari (salariul bonei mai scade pentru ca "junior merge la "gradi" adidasorii tin cateva luni nu cateva saptamani, bun-bun-ul poate fi preparat mai simplu si mai usor iar bicicleta face cat jucaria luminoasa luata la 5 luni dar tine macar 2 ani fata de cele 2 luni in care a supravietuit liminoasa jucarioara) . Dupa faza asta cheltuielile incep sa creasca treptat, treptat si ajung la apogeu cu meditatiile din clasa a XII-a. Am trecut prin astea deja, asa ca le cunosc.
cu stima
Adalbert Gazdovici, tata
Recalcularea n-o sa obtineti. E ca si cum i-ati fi dat copilului banii si apoi ii luati inapoi. Ati dat banii pentru ca asa ati vrut.
Puteti cere reducerea pensiei de la data introducerii actiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere cicinel cicinel am un copil major si continua studiile cum se calculeaza pensia alimentara este la o facultate particulara (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marian_nita72 marian_nita72 Buna ziua.Intrebarea mea este daca sotia are un copil din prima casatorie iar acum avem un copil impreuna ,care ar fi procentul care se calculeaza pentru plata ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor vali63 vali63 Poate fi micsorata pensia de intretinere la un copil fara o Hotarare judecatoreasca in acest sens? Pun aceasta intrebare deoarece constat ca lunar imi vine ... (vezi toată discuția)