avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

am un copil major si continua studiile cum se calculeaza pensia alimentara este la o facultate particulara
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 15:52, 24 Ianuarie 2010
In primul rand trebuie sa aveti o hotarare de stabilire pensie pentru copilul major.Pensia pentru un singur copil este de 25% din venitul net al celui obligat sa o plateasca in favoarea copilului.
Buna ziua!
Imi cer scuze ca intervin si eu cu o intrebare:">
Sunt divortata, am 2 copii in intretinere, proveniti din casatoria cu fostul meu sot.
Primesc pensia alimentara in procent de 33 % pentru ambii copii.
Intrebarea mea este de ce pentru un copil este de 25% , iar pentru doi _33%?
Oare cheltuiala pentru un copil este mai mare decat cea pentru 2?
Sau poate se considera ca poti imbraca pe al doilea copil din hainele ramase mici ale primului? Si daca diferenta dintre ei este mult prea mare si nu mai ai nici o hainuta?,Sau pot fi de sexe diferite.
N'o sa'mi imbrac baiatul, care e cu 11 ani diferenta mai mic decat fata, in rochite?
Ma gandeam ca cine a stabilit astfel de procente, la cevca asemanator s'a gandit, desi in cazul meu nu merge sub nicio forma.
Poate cineva sa ma lamureasca?
Multumiri
Pentru d-na Spiridon....se ia in calcul si posibilitatile celui care plateste....daca doriti sa primiti in continuare(trebuie sa traiasca si tatal)...In alta ordine de idei si dv. sunteti obligata sa contribuiti....legea stabileste aceleasi drepturi si obligatii pentru parinti!
ok,aminteles
e ceva normal si absolut firesc pentru un parinte caruia ii sunt incredintati copiii spre crestere si educatie,ca doar nu am sa folosesc cei 33% pe care ii primesc de la tata, pentru cresterea si educatia lor si spun punct,mai mult nu mai am.
e normal ca si partea care ii are in custodie sa contribuie financiar la bunastarea copiilor,insa intrebarea mea era cu totul alta
de ce un copil primeste 25% ,iar doi, doar 33 %?
de ce nu primeste un copil 16,5 % ,sau de ce doi sa nu primeasca 50%?
Dpv legal trebuia sa mai aveti un copil in plus cu ex pentru a accede la 50% din venituri!Ganditiva.. legiuitorul merge pe premiza ca ex. trebuie sa-si refaca viata...doar nu este pustnic...pot aparea si alti copiii....trebuie intretinuti si ei....samd

Alte discuții în legătură

Valoare pensie alimentara ContSters285904 ContSters285904 Buna ziua, am 2 copii, unul de 21 ani si celalalt de 13 ani, sunt divortata, m-ar interesa cat e valoarea pensiei alimentare pt cei doi copii, Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului intr-o relatie de concubinaj Vociulescu Cristiana Vociulescu Cristiana Buna seara, ma numesc cristiana am 23 de ani si am un copil in varsta de 5 ani si 8 luni dintr-o relatie de concubinaj.minorul a luat nastere cand eu aveam ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere: care e cota corectă când părintele nerezident mai are un copil din căsătoria actuală? Dalinacristina Dalinacristina Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu o speță. Tatăl are 2 copii, unul din prima căsătorie, major, la facultate, 20 ani, si o minora din a doua căsătorie. ... (vezi toată discuția)