avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

am un copil major si continua studiile cum se calculeaza pensia alimentara este la o facultate particulara
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 15:52, 24 Ianuarie 2010
spiridon vasilica a scris:

de ce un copil primeste 25% ,iar doi, doar 33 %?
de ce nu primeste un copil 16,5 % ,sau de ce doi sa nu primeasca 50%?


ca si atunci cand este numai un copil ...ii afectati mai mult din buget...cu alte cuvinte va permiteti sa ii cumparti mai multe....cand apare al doilea copil....mai restrangeti din cheltuielile pt primul pt ca e nevoie si pt al doilea.
50% se pare ca ar fi prea mult, peste puterile celor obligati la plata pensiei.
in situatia dvs, ambii copii v-au fost incredintati, dar era postat pe forum mesajul unui tata care platea pensie pt un copil major si i se nastea al doilea copil...ce hainute de schimbat si altele...
si , in plus, sunt multe cazuri, daca nu majoritatea, cele in care parintele caruia i-a fost incredintat spre crestere si educare unul sau doi copii cheltuie pt acesta/acestia mult mai mult decat pensia pe care o plateste celalat parinte.
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2010
ralu_2008, utilizator
multumesc tuturor pentru raspunsuri.
si cheltuielile mele sunt mai mari decat cei 33% primiti
cerintele celor mici sunt de multe ori titanice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare pensie alimentara ContSters285904 ContSters285904 Buna ziua, am 2 copii, unul de 21 ani si celalalt de 13 ani, sunt divortata, m-ar interesa cat e valoarea pensiei alimentare pt cei doi copii, Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului intr-o relatie de concubinaj Vociulescu Cristiana Vociulescu Cristiana Buna seara, ma numesc cristiana am 23 de ani si am un copil in varsta de 5 ani si 8 luni dintr-o relatie de concubinaj.minorul a luat nastere cand eu aveam ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere: care e cota corectă când părintele nerezident mai are un copil din căsătoria actuală? Dalinacristina Dalinacristina Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu o speță. Tatăl are 2 copii, unul din prima căsătorie, major, la facultate, 20 ani, si o minora din a doua căsătorie. ... (vezi toată discuția)