avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere minor

Poate fi micsorata pensia de intretinere la un copil fara o Hotarare judecatoreasca in acest sens? Pun aceasta intrebare deoarece constat ca lunar imi vine pensia de intretinere de la exsot tot mai diminuata (pensia a fost stabilita ca % din veniturile nete). Stiu ca mai are un copil din a-3-a casatorie de cateva luni iar pentru primul copil plateste 20% din venitul net. Copilul are 6 ani si este cu handicap gr. I (primeste 16%).
Cel mai recent răspuns: vali63 , utilizator 23:50, 19 Decembrie 2008
Fostul tau sot va plati 16% din venitul net realizat. Daca zici ca primesti din ce in ce mai putin inseamna ca i se diminueaza veniturile nete obtinute. Poti sa te interesezi la locul lui de munca sa iti spuna ce salariu net are si poti sa ii faci poprire directa pe salariu daca ai dubii.
Daca pensia de intretinere a fost stabilita in procent, atunci acest lucru este posibil dar numai in cazul in care veniturile realizate de catre fostul sot sunt mai mici decat erau la data obtinerii hotararii judecatoresti initiale.
Faceti o adresa catre societatea unde lucreaza prin care sa va comunica care sunt veniturile nete realizate pe lunile in care ati primit pensia micsorata.
Exsotul meu lucreaza la o regie autonoma unde de obicei salariile cresc, diminarea veniturilor e posibila doar prin retrogradare s-au penalizare. Ma gandeam ca poate datorita aparitiei celui de-al treilea copil a fost recalculata pensia pentru al 2-lea copil (deoarece este in divort si cu a-3-a sotie), dar totusi cred ca trebuia sa fiu si eu instiintata.
Mergeti urgent la Regia unde lucreaza fostul sot. In cazul in care s-a facut dovada ca are 3 copii in intretinere si sotia de care a divortat de curand a adus hot. jud. la oficiul juridic sau instanta a dispus printr-o ordonanta poprire pe salariul acestuia, in cazul in care exista 3 copii, cota este de 1/2 din veniturile nete realizate de debitor. Daca vi se acorda pensie la veniturile retinute prin hot. jud. atunci el putea sa va ceara banii platiti inapoi deoarece depaseau 1/2 din veniturile sale.Oricum nu se pot retine mai mult de 1/2 din veniturile sale.Mergeti si interesativa la locul de munca.
Din calculul meu rezulta: 20+16+14=50. Cum adica va trebui sa dau banii inapoi? Un copil de doar cateva luni poate avea un procent mai mare decat un copil de 6 ani cu handicap gr.I (copil cu nevoi speciale) iar in Hot. Jud. este mentionat acest lucru. Daca pentru al treilea copil s-a fixat un procent mai mare de 14%, este treaba lui daca nu a venit cu dovezi la proces precum ca mai are 2 copii in intretinere din casatorii anterioare.
Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2008
vali63, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere vali63 vali63 As dori sa stiu daca la recalcularea pensiei alimentare se iau in considerare toti copiii din toate casatoriile s-au numai la cei care plateste deja pensie. ... (vezi toată discuția)
Reducerea pensiei de intretinere vali63 vali63 Buna ziua tuturor! Sunt divortata de 1 an, iar Judecaria din Iasi la pronuntarea divortului a stabilit marirea pensiei de intretinere pentru copil de la 13% ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara D_stefan D_stefan Buna ziua. In 2008 am fost dat in judecata de fosta partenera , (nu am fost casatoriti) pt a plati pensie alimentara minorului nascut in 2006 in urma relatiei ... (vezi toată discuția)