avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

As dori sa stiu daca la recalcularea pensiei alimentare se iau in considerare toti copiii din toate casatoriile s-au numai la cei care plateste deja pensie. Exsotul meu are 3 copii din 3 casatorii. Cu ultima sotie mai este casatorit dar va divorta in curand. Am cerut majorarea pensiei la al 2-lea copil deoarece nevoile unui copil de 7 ani si cu handicap sunt mai mari decat unui copil de 1 an . Exsotul meu mi-a spus ca nu se poate ca deja este la maxim admis de lege pentru doi copii de 1/3. Intrebarea mea este: cota maxima pentru 3 copii este de 1/3 sau 1/2.
Cel mai recent răspuns: vali63 , utilizator 12:18, 20 Septembrie 2009
la calcularea pensiei se va tine cont de toti trei copii.
nu am intalnit cazuri in care omul sa plateasca 1/2 din salariu ca pensii alimentare copiilor.
Sotul dvs.,avand trei copii,suma perceputa cu titlul de pensie de intretinere pentru cei trei copii poate ajunge pana la maximul de 1/2 din totalitatea veniturilor nette realizate de acesta,conform art.86 si 94 c.fam.
Puteti solicita majorarea pensiei de intretinere,avand in vedere si situatia deosebita a minorului despre care faceti vorbire.Instanta se va pronunta asupra admisibilitatii cererii dvs.de majorare a pensiei
Nu inteleg, daca pentru 1 copil a platit la cota maxima, pentru 2 copii la cota maxima, de ce nar fi si pentru 3 copii la fel? Cand ai un copil student, un copil cu nevoi speciale si inca un copil de 1 an abandonat ar trebui sa se retina la cota maxima cat permite legea, caci daca ar simti la buzunar nu ar mai avea chef sa-si mai faca de cap. Legile din Romania sunt prea blande pentru asemenea tati. Oare cati parinti nu cheltuiesc mai mult de 1/2 din salar numai pentru un singur copil?
Da" cum ar trebui sa fie legea pt. mamele care dau ocazia ca barbatul sa ajunga asemenea tata!?Parintii la care va referiti sint impreuna, alcatuiesc o familie, se inteleg si se iubesc,etc..!Dvs. si fostul ati avut ghinion iar legea face si ea ce poate( cind vrea judecatorul..)
Se pare ca ex-sotul are dreptate. Momentan pentru 2 copii este obligat sa plateasca pensie de intretinere, iar cuantumul maxim stabilit de lege in astfel de situatie este de 1/3 din veniturile profesionale nete cu caracter permanent.
Cel de al treilea copil se afla inca in intretinerea sa, atat timp ce parintii sunt inca casatoriti , iar copilul nu a fost incredintat unuia dintre parinti prin hotarare judecatoreasca.
Dvs puteti sa solicitati majorarea pensiei de intretinere, insa sanse de reusita sunt mici.

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere copii rodicaacidor rodicaacidor Sunt divortata de sot.Avem impreuna 2 copii(fete). Minora are pensie de intretinere 290 lei (marita din septembrie de la 195 lei). Cealalta fata ,are 19 ani si ... (vezi toată discuția)
Intretinere_2 copii ralu_2008 ralu_2008 in cazul in care parintele divortat si obligat la plata pensiei de intretinere se recasatoreste, iar ulterior din aceasta casatorie mai are un ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tata strain camelianna camelianna copil in afara casatoriei,recunoscut,ce pensie alimentara poate sa primeasca de la tata,in cazul in care acesta este cetatean strain si este student,adica nu ... (vezi toată discuția)