avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

As dori sa stiu daca la recalcularea pensiei alimentare se iau in considerare toti copiii din toate casatoriile s-au numai la cei care plateste deja pensie. Exsotul meu are 3 copii din 3 casatorii. Cu ultima sotie mai este casatorit dar va divorta in curand. Am cerut majorarea pensiei la al 2-lea copil deoarece nevoile unui copil de 7 ani si cu handicap sunt mai mari decat unui copil de 1 an . Exsotul meu mi-a spus ca nu se poate ca deja este la maxim admis de lege pentru doi copii de 1/3. Intrebarea mea este: cota maxima pentru 3 copii este de 1/3 sau 1/2.
Cel mai recent răspuns: vali63 , utilizator 12:18, 20 Septembrie 2009
Sa inteleg ca daca la anul iese din intretinere copilul student exsotul va fi obligat sa plateasca pensie de intretinere cuantumul maxim stabilit de lege de 25% pentru 1 copil cel de-al treilea copil nu va fi luat in considerare deoarece se afla momentan in intretinerea sa? La mine nu s-a intamplat acest lucru, cand s-a nascut al doilea copil s-a micsorat cuantumul la primul copil de la 25% la 20%, deci s-a tinut cont de al 2-lea copil desi eram casatoriti. Dupa divort al doilea copil a primit numai un procent de 13% deci ceea ce a mai ramas pana la 1/3. Este normal acest lucru ca un copil cu nevoi speciale sa benificieze din ceea ce a mai ramas deoarece cererea a fost depusa ulterior?
Nu este vorba aici de ce fac mamele si tati deoarece nu cunoasteti in profunzime problema ci de niste copii nevinovati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere copii rodicaacidor rodicaacidor Sunt divortata de sot.Avem impreuna 2 copii(fete). Minora are pensie de intretinere 290 lei (marita din septembrie de la 195 lei). Cealalta fata ,are 19 ani si ... (vezi toată discuția)
Intretinere_2 copii ralu_2008 ralu_2008 in cazul in care parintele divortat si obligat la plata pensiei de intretinere se recasatoreste, iar ulterior din aceasta casatorie mai are un ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tata strain camelianna camelianna copil in afara casatoriei,recunoscut,ce pensie alimentara poate sa primeasca de la tata,in cazul in care acesta este cetatean strain si este student,adica nu ... (vezi toată discuția)