avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna seara. Am si eu o intrebare legata de pensia alimentara,in hotararea judecatoreasca scrie ca trebuie sa platesc pensie pana la majorat,la sf hotararii scrie definitiva si irevocabila.Acum fostul sot vrea sa platesc pana termina studiile..e posibil sa platesc in continuare pana ce copilul va termina studiile?fostul sot mai poate face ceva daca aceasta hotarare s- a incheiat acum 4 ani?
Adica cum s-a incheiat hotararea acum 4 ani ? cati ani are copilul acum ?
Daca e major, va poate actiona doar copilul in judecata ca sa ii platiti pensie pana termina studiile, daca nu se intretine singur si nu mai tarziu de 26 de ani.
Nu inteleg ce anume va mira.
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator
Buna seara.
in baza acelei hot jud. sunteti obligata sa platiti pensie alim. doar pana la majoratul copilului.
daca acesta doreste sa-i platiti pensie alim. si pe durata facultatii, trebuie sa solicite acest lucru in instanta.

moral insa.. nu cred ca ar trebui sa va solicite prin instanta , copilul dvs., sa-i acor:sorry:dati sprijin financiar pe durata studiilor .. dar nu sunt aici ca sa judec

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere justice2004 justice2004 Buna ziua, 1. in baza carei legi pot cere in instanta intretinerea unui copil, care acum este major, elev si isi va continua studiile, deoarece i-a fost ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara major frezii frezii Buna ziua,baiatul prietenului meu a implinit 18 ani.Pana acum,platea pensia alimentara intr-un cont deschis pe numele fostei sotii.Cum poate proceda de acum ... (vezi toată discuția)
Micsorare pensie alimentara ContSters185843 ContSters185843 buna ziua! sunt despartit de fosta mea sotie de zece ani iar fata noastra mi-a fost incredintata mie la divort. In decembrie 2010, fata a implinit 18 ani dar ... (vezi toată discuția)