buna ziua! sunt despartit de fosta mea sotie de zece ani iar fata noastra mi-a fost incredintata mie la divort. In decembrie 2010, fata a implinit 18 ani dar era eleva in clasa axI a. a dat-o pe mama ei in judecata pt a primi pensia si dupa 18 ani ,pana la terminarea studiilor iar tribunalul a hotarat sa admita cererea dar pe langa lucrul acesta i-a marit pensia alim. mama ei a facut recurs, dar r a fost respins. acum o luna fosta sotie a facut cerere de chemare in jud. pt micsorarea pensiei alimentare pt ca nu o mai poate plati. intrebarea mea este, dc judecatoarea a hotarat sa-i micsoreze aceasta pensie, chiar dc fata vrea sa faca recurs, de cand se pune in aplicatie aceasta hotarare?pt ca acum nu e definitiva. cand fata a dat-o in jud pe mama ei pana nu s-a dat hotararea definitiva dupa recurs, nu a primit pensia deloc.. VA MULTUMESC
daca fosta sotie a demonstrat prin inscrisuri ca are venituri mai mici atunci instanta a fost indreptatita sa ii admita recursul. fiica dvs va primi pensia de intretinere retroactiv de la data introducerii cererii de chemare in judecata.
cred ca nu m-am exprimat bine, ca nu s-a inteles bine. fiica mea primeste acum suma de 300 de lei iar instanta ahotarat acum 4 zile ca pensia e 150 lei. intrebarea era, dc inca nu e definitiva hotararea pt ca oricum vrem sa facem recurs, de cand se micsoreaza pensia fetei? marti ar trebui sa vina pensia, care va fi suma pe care o primeste? multumesc
Hotararea privind pensia alimentara nu trebuie sa fie definitiva pentru a fi pusa in executare.Ea este executorie de drept, iar suma pe care ar trebui sa o primeasca fata este ultima suma hotarata de instanta, respectiv 150 lei.
Buna seara
ol-i
sunt putin in ceata si as dori sa ma lamuriti intr-o problema.sotul meu are din prima casatorie 2 fete 18 ani si 20!...ce-a de 20 dea ni locuieste cu noi este ... (vezi toată discuția)
Recurs
FlorentinaAndrea
Buna ziua,in luna februarie am trimis ultima pensie de intretinere fiicei mele,ea in luna iunie terminand clasa a XI-a,in octombrie m-a chemat in instanta ... (vezi toată discuția)