avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... micsorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

micsorare pensie alimentara

buna ziua! sunt despartit de fosta mea sotie de zece ani iar fata noastra mi-a fost incredintata mie la divort. In decembrie 2010, fata a implinit 18 ani dar era eleva in clasa axI a. a dat-o pe mama ei in judecata pt a primi pensia si dupa 18 ani ,pana la terminarea studiilor iar tribunalul a hotarat sa admita cererea dar pe langa lucrul acesta i-a marit pensia alim. mama ei a facut recurs, dar r a fost respins. acum o luna fosta sotie a facut cerere de chemare in jud. pt micsorarea pensiei alimentare pt ca nu o mai poate plati. intrebarea mea este, dc judecatoarea a hotarat sa-i micsoreze aceasta pensie, chiar dc fata vrea sa faca recurs, de cand se pune in aplicatie aceasta hotarare?pt ca acum nu e definitiva. cand fata a dat-o in jud pe mama ei pana nu s-a dat hotararea definitiva dupa recurs, nu a primit pensia deloc.. VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 11:11, 20 Iunie 2011
daca fosta sotie a demonstrat prin inscrisuri ca are venituri mai mici atunci instanta a fost indreptatita sa ii admita recursul. fiica dvs va primi pensia de intretinere retroactiv de la data introducerii cererii de chemare in judecata.
cred ca nu m-am exprimat bine, ca nu s-a inteles bine. fiica mea primeste acum suma de 300 de lei iar instanta ahotarat acum 4 zile ca pensia e 150 lei. intrebarea era, dc inca nu e definitiva hotararea pt ca oricum vrem sa facem recurs, de cand se micsoreaza pensia fetei? marti ar trebui sa vina pensia, care va fi suma pe care o primeste? multumesc
Hotararea privind pensia alimentara nu trebuie sa fie definitiva pentru a fi pusa in executare.Ea este executorie de drept, iar suma pe care ar trebui sa o primeasca fata este ultima suma hotarata de instanta, respectiv 150 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara recurs ContSters185843 ContSters185843 buna ziua. am o nelamurire. acum 2 luni fiica mea i-a deschis mamei sale proces de continuare a pensiei alimentare si dupa varsta de 18 ani. s-a prezentat la ... (vezi toată discuția)
Buna seara ol-i ol-i sunt putin in ceata si as dori sa ma lamuriti intr-o problema.sotul meu are din prima casatorie 2 fete 18 ani si 20!...ce-a de 20 dea ni locuieste cu noi este ... (vezi toată discuția)
Recurs FlorentinaAndrea FlorentinaAndrea Buna ziua,in luna februarie am trimis ultima pensie de intretinere fiicei mele,ea in luna iunie terminand clasa a XI-a,in octombrie m-a chemat in instanta ... (vezi toată discuția)