avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna seara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna seara

sunt putin in ceata si as dori sa ma lamuriti intr-o problema.sotul meu are din prima casatorie 2 fete 18 ani si 20!...ce-a de 20 dea ni locuieste cu noi este studenta dar in aceelasi timp si munceste.ce-a mica este in ultimul an de liceu si locuieste cu fosta sotie a sotului meu.Sotul meu plateste pensie alimentara la ce-a mica(a implinit 18 ani) de 560,00lei.Fatace-a mare este studenta la o faacultate cu taxa,eu sunt la randul meu intretinuta de sotul meu neavanad servici daca dau declaratie pe propria raspundere ca nua m serviciu,iar fiica la randul ei depune chitanta cu taxa de la facultatae ,chiar daca ea are servici unu se poate intretine din salariul ei se poate face dovada si daca se ia in calcul in instanta. pt a se mai micsora din pensia fetei care este la mama.....multumesc frumos pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:03, 31 Octombrie 2009
Daca munceste fara sa declare venituri impozabile inseamna ca nu munceste !
Pe decizia judecatoreasca cum scrie ca este pensia alimentara ? O suma fixa sau un procent din veniturile tatalui ?
Daca este stabilita suma fixa de 560 de lei iar sotul dumneavoastra castiga net 1000 de lei spre exemplu , atunci trebuie sa introduceti urgent o actiune in instanta prin care solicitati micsorarea pensiei alimentare din cauza faptului ca au scazut veniturile sotului .
Faptul ca dumneavoastra nu aveti servici nu are relevanta la stabilirea cuantumului pensiei alimentare .
Daca veniturile sotului dvs. s-au diminuat de la stabilirea pensiei de intrtinere fata de fiica sa de 18 ani, poate solicita micsorarea(diminuarea)pensiei de intretinere aducand dovezi in acest sens.
Sotul dvs. poate cere in instanta micsorarea pensiei de intretinere numai daca face dovada ca veniturile sale au scazut de la data cand a fost obligat la plata acestei pensii. Celelalte lucruri nu au nicio relevanta, ca dvs. nu munciti sau ca cealalta fiica are loc de munca si nu se poate intretine cu salariul ei...
ce-a de 20 dea ni locuieste cu noi este studenta dar in aceelasi timp si munceste


In acest caz , odata ce sunt realizate venituri , nu mai e indeplinita conditia de "a fi in nevoie".Daca situatia se schimba ,atunci ,pana la 26 de ani , si acest copil poate beneficia de pensia de intretinere.

In schimb ,celalalt copil va primi aceasta pensie .Insa sotul justifica un interes in vederea promovarii unei actiuni ce are ca obiect micsoarea cuantumului pensiei de intretinere, nu dumneavoastra, sau fiica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

pensia alimentara data pe jumatate de mai bine de un an lelia20052006 lelia20052006 In urma divortului din aprilie 2006 s-a hotarat incredintarea minorelor mie, ca mama, si acordarea de catre fostul sot, tatal copiilor, a unei pensii ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mimi75 mimi75 Buna Ziua! sotul meu plateste pensie alimentara si veniturile din ultimul an sunt cu mult mai mici. am dorii sa stim ce trebuie facut in acest caz.unde sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara diminuata in urma recalcularii pensiei militare Ana-Maria_67 Ana-Maria_67 Buna ziu, am si eu o intrebare la dvs. in urma divortului, fostul sot i-a acordat fiicei mele o pensie alimentara de 500 lei, data prin hotarare ... (vezi toată discuția)