avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara diminuata in urma recalcularii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara diminuata in urma recalcularii pensiei militare

Buna ziu, am si eu o intrebare la dvs. in urma divortului, fostul sot i-a acordat fiicei mele o pensie alimentara de 500 lei, data prin hotarare judecatoreasca. in urma recalcularii pensiilor militare (fostul sot este pensionat medical, pensie militara), pensia alimentara a fiiccei a fost diminuata cu 100 de lei. intrebarea mea este daca s-a procedat corect in aceasta privinta sau s-a strecurat o gresala din partea doamnelor de la Casa de pensii, deoarece au mai fost cazuri in care pensia fetei a fost sistata din nu stiu ce motive, dupa care i s-au dat din urma banii pe cele 2 luni in care a fost sistata. Mentionez ca fiica este studenta, si au fost depuse la casa de pensii adeverintele de student.Se poate recalcula o pensie alimentara in urma unei O.G. sau recalucalare/sistarea unei pensii alimentarev se face doar in instanta, asa cum a fost ea stabilita. Va multumesc mult si astept lamuriri
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria_67 , utilizator 10:57, 27 Ianuarie 2011
daca s-a stabilit in suma fixa si nu in procent, e o greseala ca functionara nu respecta hotararea judecatoreasca.
numai tatal fetei poate cere in instanta micsorarea pensiei, daca veniturile sale au scazut
Multumesc frumos pt raspuns gi_jane2.exact ce banuiam, neglijenta doamnei de acolo. Da, pensia a fost stabilita in suma fixa, nicidecum in procent, drept pt care nu poate fi micsorata/sistata decat de tatal fetei prin hotarare judecatoreasca, ceea ce nu e cazul.am vrut sa vad si parerile altor persoane si m-as bucura daca as mai primi raspuns si din partea unui avocat. o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara ol-i ol-i sunt putin in ceata si as dori sa ma lamuriti intr-o problema.sotul meu are din prima casatorie 2 fete 18 ani si 20!...ce-a de 20 dea ni locuieste cu noi este ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara zaitev.mihaela zaitev.mihaela Am divortat si mi s-a stabilit pensia alimentara de 275, 5 lei. Intre timp fostul sot s-a ahgajat la alta firma si mi-a propus sa micsoram pensia alimentara la ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara ramonadg ramonadg Am o fiica din prima casatorie careia ii platesc pensie alimentara in procent de 25 % din venitul realizat lunar - aprox 750 lei lunar. Prin hotarare ... (vezi toată discuția)