Am un apartament in care nu locuieste nimeni din Mai 2016 si am fost trecut cu zero persoane la intretinere pana anul trecut cand s-a schimbat conducerea asociatiei care m-a trecut cu 2 persoane fara sa fac eu cerere si fara o notificare. Am trecut pe la locuinta recent si am constatat acest fapt. Astfel am o nota uriasa de plata inclusiv penalitati. Presedintele de asociatie refuza sa imi recalculeze intretinerea pe motiv ca dpdv juridic am doar 10 zile sa contest dupa afisare notei de plata la avizier. Va rog un sfat. Avand in vedere suma nu pot sa las lucrurile asa si voi apela la un avocat/proces daca este necesar desi speram sa rezolv amiabil pentru ca teoretic suntem vecini. Multumesc
Am inchis mai repede un credit imobiliar la BCR (nu prima casa) si banca nu vrea sa imi ridice ipoteca pt ca nu gasesc la dosar ipoteca pe terenul aferent apartamentului. Sunt sigur ca au primit informatia dar consilierul care s-a ocupat de acordare credit nu a urcat copia in sistemul lor. Acum ma pun pe mine sa umblu sa fac rost de aceasta foaie si blocheaza radierea pana fac rost de ea. Se poate aplica Articolul 2419 din Codul Civil si sa ii fortez? Pana la urma banii au fost returnati ce mai conteaza ce foi au ei istoric la dosar sau nu?
Am sesizat ITM-ul si discutia a mers bine pana la momentul in care am mentionat angajatorul. Dupa acest moment inspectorul de serviciu a spus ca nu poate sa imi spuna nimic avand in vedere situatia de urgenta. Daca am insistat sa ne uitam impreuna pe ordonante am primit un singur raspuns in mod repetat: Nu intelegi ca nu pot sa iti spun nimic?
Buna ziua,
sunt medic rezident stomatolog si avand in vedere epidemia in desfasurare doresc sa imi protejez sarcina si starea de sanatate. (sunt inca departe cu sarcina de momentul in care pot sa beneficiez de prenatal)
Ca Medic Stomatolog nu ma compar cu un medic rezident de medicina generala, nu stiu cu cat pot eu sa ajut?
Angajatorul ma trimite sa lucrez la TelVerde fara a oferii materiale de protectie, fara sa imi detalieze nr de persoane cu care voi fi in incapere, fara sa imi puna la dispozitie casca telefonica individuala.
Sunt programata la munca de noapte si de weekend desi am anuntat pe toate caile ca sunt insarcinata. Am cerut de la medicina muncii spital angajator lamuriri si am primit urmatoarea varianta:
concediu de risc maternal
Cat despre partea de riscuri:
In momentul de fata este vorba despre o activitate diferita ( tel verde) -> este necesara o noua evaluare de risc.
Pentru aceasta este nevoie de fisa de identificare riscuri de la DSP. La DSP serviciul de resurse umane refuza sa ne primeasca pt ca nu vor sa se infecteze de la rezidenti.
Ma pun pe mine sa ma duc dupa fisa de identificare riscuri intre diverse institutii.
De asemnea nu cred ca e justificat sa umblu pe strazi intre x sedii avand in vedere ca este interzisa circulatia fara un motiv legat de stricta necesitate.
Nu am primit de la angajare fisa postului. Stiu ca cel putin sa chemi la munca de noapte angajate insarcinate este ilegal.
Suntem supusi la presiuni verbal fara sa primim prea multe in scris. Am fost chemati la instructaj in amfiteatru sute de persoane la un loc. Cand au fost intrebati daca este legal s-au speriat si au anulat urmatoarele serii de instructaj.
Rezidentii vor fi noua Suceava datorita organizarii.
Suntem pusi pe drum mii de persoane cu specializari care nu sunt de real folos ca sa prestam 6 ore la 4-5 zile. Deci dpdv risc ar putea fi angrenati un numar mai mic de oameni pt a presta aceiasi activitate.
Pentru rezidentii bolnavi cronici sau gravide nu vor sa faca nimic (telemunca in conditiile in care activitatea didactica este sistata si pt salariu suntem trimisi la telverde.)
Telverde momentan pt ca initial doreau sa ne puna la triaj pacienti in hol spital (fara sa primim materiale de protectie),
Munca la care suntem trimisi se schimba de cateva ori pe azi pt ziua de maine si de multe ori suntem anuntati in final de locul unde trebuie sa ne ducem maine la ora 23:00 pe whatsapp.
Practic nu imi e oferit timp sa contest in scris obiectii vizavi de conditiile de munca si riscurile la care sunt supusa
Va rog ajutor cu urmatoarele intrebari:
1) Cum pot sa refuz in scris munca de weekend si de noapte? Sau pot pur si simplu sa nu ma prezint pt ca ei comit o ilegalitate?
2) Am obligatia sa duc eu concediu medical la x institutii: DSP, Spital Angajator, unitate unde sunt trimisa sa lucrez? Sau pot sa depun doar la angajator si sa fie treaba lor cum trimit intre ei mai departe.
La unele institutii gen DSP serviciul de resurse umane refuza sa ne primeasca pt ca nu vor sa se infecteze de la rezidenti. Practic sunt pusa sa trimit prin posta.
Dar asta adauga mult timp ca sa trimit orice act in scris si sa primesc un raspuns in scris.
3) Confirmare daca am vreun drept sa primesc munca care nu presupune interctiune cu oameni, munca in grup, deplasari.
4) Ce ma fac pana reusesc sa obtin concediul de risc maternal? Pt ca dupa cum vedeti totul dureaza si pana atunci sunt supusa la presiuni verbal sau in scris pe whatsapp
sa ma supun unor conditii riscante pt sanatatea viitorului meu copil.
5) Am dreptul sa refuz sa ma prezint pana nu se finalizeaza analiza de risc? Pt ca este un proces de durata si pana atunci as fi fortata sa ma supun unor riscuri. Riscuri care se schimba de cateva ori pe zi dupa cum am mentionat. Ba de trimit intr-un loc ba in altul si alfii abia la ora 23-24 unde te duci maine si ce o sa faci acolo.
Este legal sa primesc indicatiile aceastea pe whatsapp? Pt ca ei la randul lor nu imi iau un seama cerintele trimise pe whatsapp dar eu trebuie sa ma supun 100% la ce primesc pe whatsapp
Cand m-am inscris la rezidentiat de stomatolgie nu presupunea sa particip la munca in conditii de risc ridicat de infectie, la ture de noapte si de weekend. (nu sunt trecute in scris in contractul de munca)