avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am un apartament in care nu locuieste nimeni din Mai ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am un apartament in care nu locuieste nimeni din Mai 2016 si ...

Am un apartament in care nu locuieste nimeni din Mai 2016 si am fost trecut cu zero persoane la intretinere pana anul trecut cand s-a schimbat conducerea asociatiei care m-a trecut cu 2 persoane fara sa fac eu cerere si fara o notificare. Am trecut pe la locuinta recent si am constatat acest fapt. Astfel am o nota uriasa de plata inclusiv penalitati. Presedintele de asociatie refuza sa imi recalculeze intretinerea pe motiv ca dpdv juridic am doar 10 zile sa contest dupa afisare notei de plata la avizier. Va rog un sfat. Avand in vedere suma nu pot sa las lucrurile asa si voi apela la un avocat/proces daca este necesar desi speram sa rezolv amiabil pentru ca teoretic suntem vecini. Multumesc
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2022
mihaicbuc, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:45, 28 Septembrie 2022
Intrebati presedintele de asociatie (sau cereti asta in scris) pe ce baza v-a trecut cu 2 persoane, din moment ce pina la "inscaunarea" sa erau trecute zero persoane ? In privinta datoriilor, nu-mi dau seama cum ati ajuns la "o nota uriasa plus penalitati" , pentru ca majoritatea cheltuielilor la intretinere nu depind de numarul de persoane, ci de cota parte indiviza. Cheltuielile de intretinere care se impart pe numar de persoane sunt infime, de exemplu energia electrica a liftului, ce de pe scara, etc. Daca nu dati in judecata asociatia, sunteti obligat la plata cheltuielilor de intretinere, pina la o hotarire contrara a instantei. Angajati un avocat.
Cititi legea 196/2018 in prvinta cheltuielilor de intretinere (de la art. 75 incolo) : [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2022
latka, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Atat timp cat apartamentul nu este locuit,impunerea la calcul cote lunare intretinere pentru mai multe persoane reprezinta abuz
Solicitati official presedintelui de asociatie sa prezinte temeiul legal de impunere numar nereal persoane -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe asociatie de proprietari. hdanny hdanny Locuiesc la bloc, unde exista o asociatie de proprietari. La aceasta asociatie se plateste doar curentul pe scara, liftul si curatenia. Celelalte utlitati sunt ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obtine o hotarare de prescriere a datoriei akela81 akela81 Am un apartament in care nu s-a locuit decat ocazional. Blocul nu are incalzire de foarte multi ani. Apartamentul nu a avut calorifere. Administratorii m-au ... (vezi toată discuția)
Lumina pe scari si cea folosita de lift se plateste dupa cum hotareste adunarea generala a proprietarilor (1/2 +1) ? Lory30 Lory30 In adunarea generala s-a votat ca lumina pe scari si cea folosita de lift precum si intretinerea liftului sa se plateasca pe apartament.Din 40 de apartamente ... (vezi toată discuția)