avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Articolul 2419 din Codul Civil Am inchis mai repede un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Articolul 2419 din Codul Civil Am inchis mai repede un credit ...

Articolul 2419 din Codul Civil

Am inchis mai repede un credit imobiliar la BCR (nu prima casa) si banca nu vrea sa imi ridice ipoteca pt ca nu gasesc la dosar ipoteca pe terenul aferent apartamentului. Sunt sigur ca au primit informatia dar consilierul care s-a ocupat de acordare credit nu a urcat copia in sistemul lor. Acum ma pun pe mine sa umblu sa fac rost de aceasta foaie si blocheaza radierea pana fac rost de ea. Se poate aplica Articolul 2419 din Codul Civil si sa ii fortez? Pana la urma banii au fost returnati ce mai conteaza ce foi au ei istoric la dosar sau nu?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:14, 6 Decembrie 2021
Din pacate articolul indicat se refera la ipoteca mobiliara iar a dvs este imobiliara. Pot sa inteleg de ce puneti intrebarea si de ce ati dori ca banca sa radieze singura sarcina dar sunt convins ca veti fi nevoit sa suportati toate costurile si va trebui sa puneti la dispozitie toate documentele (desi acestea se afla la banca deja). E o tampenie peste care e de preferat sa treceti rapid si nu sa va razboiti cu banca. "Foaia" de care aveti nevoie se numeste extras de carte funciara pentru informare, costa 20/25 de lei si se poate obtine pe loc, inclusiv de dvs online (daca stiti numarul cadastral si numarul de carte funciara) aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca imobiliara no_btr no_btr Doua intrebari: 1. Cum poate fi obligata o banca sa radieze o ipoteca IMOBILIARA la un credit achitat? Articolul 2419 din Codul Civil acopera si aceasta ... (vezi toată discuția)
Radierea ipotecii ilieemanuela ilieemanuela un credit care a fost achitat integral in 2010 in luna iulie,am constatat ca ipoteca nu a fost radiata in iulie 2014 din cartea funciara intrbare: care erau ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca bcr vedea1 vedea1 Buna ziua ! In urma achitarii integrale a unui credit ipotecar de la BCR am solicitat la banca radierea ipotecii care a constituit garantia creditului . De ... (vezi toată discuția)