avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... radierea ipotecii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

radierea ipotecii

un credit care a fost achitat integral in 2010 in luna iulie,am constatat ca ipoteca nu a fost radiata in iulie 2014 din cartea funciara
intrbare: care erau pasii de urmat pentru radierea ipotecii la data respectiva, si cine trebuia sa radieze aceasta ipoteca eu cel care a luat imprumutul sau banca care a instituit ipoteca?
multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: ilieemanuela , utilizator 16:45, 22 Iulie 2014
Art. 2419
Obligaţia de radiere
În cel mult 10 zile de la data la care obligaţia garantată a fost plătită, creditorul ipotecar este obligat să ceară operatorului arhivei radierea ipotecii. Creditorul ipotecar care omite să solicite radierea ipotecii răspunde pentru prejudiciile directe sau indirecte aduse debitorului şi constituitorului ipotecii. În acest caz, valoarea daunelor-interese ce urmează a fi plătite nu poate fi mai mică decât echivalentul în lei al sumei de 500 euro
va rog in care lege gasesc acest articol,multumesc din nou.
Scuze,.....Noul Cod Civil
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncasare daune interese de la creditor ipotecar care omite solicitarea radierii ContSters320820 ContSters320820 Conform noului cod civil,Art. 2419 ,Obligaţia de radiere: \\"În cel mult 10 zile de la data la care obligaţia garantată a fost plătită, creditorul ... (vezi toată discuția)
Care sunt pașii de urmat după achitarea creditului imobiliar? aș vrea să am actele de proprietate în regulă DragosCojocariu DragosCojocariu Am achitat anticipat creditul prima casa, si am terminat cu banca obtinand de la Fond acordul de radiere a ipotecii. Dupa ce am obtinut acest act, banca mi-a ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca imobiliara no_btr no_btr Doua intrebari: 1. Cum poate fi obligata o banca sa radieze o ipoteca IMOBILIARA la un credit achitat? Articolul 2419 din Codul Civil acopera si aceasta ... (vezi toată discuția)