Doua intrebari:
1. Cum poate fi obligata o banca sa radieze o ipoteca IMOBILIARA la un credit achitat? Articolul 2419 din Codul Civil acopera si aceasta situatie, din moment ce articolul este inclus in sectiunea ipotecilor MOBILIARE? Daca nu, care act normativ se poate aplica in acest caz?
2. Sunt de acord ca taxele de radiere si cele notariale (standard) sa fie platite de creditat. In cazul meu insa, creditul a fost mutat de la banca X la banca Y iar notarul solicita suplimentar o "taxa de fuziune". Este corect daca consider ca banca Y trebuie sa achite aceasta taxa, nascuta exclusiv din operatiunea de preluare bancara si care nu imi poate fi in niciun fel imputata?
Va multumesc pentru raspuns. Sigur voi schimba notarul (propus de banca) daca banca refuza sa plateasca aceasta taxa. Totusi, prima intrebare este mult mai importanta: este art. 2419 aplicabil pentru ipoteci impobiliare sau nu? Si daca nu, ce se aplica? Banca radiaza ipoteca doar daca si cand vrea ea?
Tocmai pentru ca am citit foarte atent, am pus aceasta intrebare. Pe acest site s-a mai ridicat in 2012 problema radierii unei ipoteci imobiliare si cineva a raspuns invocand articolul 2419. Am citit cu mare atentie si capitolul dedicat creditelor imobiliare iar acolo nu scrie niciun cuvintel despre radierea ipotecii. Exista vreo alta lege care sa reglementeze acest fapt sau suntem pur si simplu la bunavointa bancilor?
Radiere ipoteca bcr
vedea1
Buna ziua !
In urma achitarii integrale a unui credit ipotecar de la BCR am solicitat la banca radierea ipotecii care a constituit garantia creditului . De ... (vezi toată discuția)