Stilul se numeste Ashihara Karate, iar cartea reprezinta o expunere a cunostintelor dobandite de mine in cariera sportiva, precum si a abordarilor specifice in viziune proprie despre acest sport.
Am cautat pe site-ul TMview si am observat ca in Romania figureaza ca fiind marca inregistrata. Personal, n-am gasit foarte multe informatii despre posibilitatea de a folosi sau nu acest termen (Ashihara Karate) in activitati editoriale/comerciale, desi la nivel international si national exista publicate carti si functioneaza organizatii/cluburi sportive care folosesc termenul respectiv.
Buna ziua!
Am o nelamurire referitor la urmatoarea chestiune: as dori sa public o carte despre sport (in cazul meu, despre un stil de arte martiale), insa recent am aflat ca denumirea acestuia este marca inregistrata. N-am gasit pe internet informatii multumitoare referitor la cadrul legal in ceea ce priveste activitatile editoriale si marcile inregistrate... Intrebarea este: pot publica o carte avand ca subiect o activitate sportiva marca inregistrata care nu-mi apartine fara a intra in conflict cu detinatorul marcii respective? V-as fi recunoscator daca m-ati induma catre legislatie sau in ce conditii as putea concretiza publicarea. Va multumesc!