avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Activitate Zwan

Activitate Zwan

Trebuie facut la notar ?

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Faceti un act aditional aratand ca intelegeti sa modificati pretul contractului.

Buna ziua,

In urma cu cateva zile am vandut masina , si , la redactarea actului de vanzare cumparare s-a gresit suma , in loc de 12000 lei s-a scris 120000 lei , plata facundu-se cash. Masina a fost scoasa din evidentele fiscale cu aceasta greseala , nefiind observata.
Am fost la fisc , dar mi s-a spus ca nu se mai poate face modificarea ; singura solutie pe care as avea-o ar fi sa facem atat eu cat si cumparatorul o declaratie notariala prin care sa evidentiem faptul ca a fost o greseala in contractul de v-c.
Se poate face asa ceva? Exista alta modalitate de a modifica acel contract de vanzare-cumparare?
Buna ziua,

Tatal meu a cumparat o cladire acum aproximativ 25 de ani , situata pe un teren ( cu un proprietar necunoscut , in actul de vanzare-cumparare este specificata doar cladirea ) , folosindu-se de el in tot timpul acesta , platind impozit doar la cladirea respectiva ; pe autorizatia de constructie este marcat si terenul .
Cum s-ar putea obtine dreptul de proprietate al terenului respectiv ?
Buna ziua,

Care ar fi pasii de urmat pentru a obtine tutela unei persoane cu handicap (are grad 1) ? ( nu poate comunica , nu poate semna , se deplaseaza cu greu )
Daca se obtine tutela , se poate , de exemplu , pune pensia pe card ?