avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Obtinere tutela persoana cu handicap grad 1
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Obtinere tutela persoana cu handicap grad 1

Buna ziua,

Care ar fi pasii de urmat pentru a obtine tutela unei persoane cu handicap (are grad 1) ? ( nu poate comunica , nu poate semna , se deplaseaza cu greu )
Daca se obtine tutela , se poate , de exemplu , pune pensia pe card ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:41, 20 Septembrie 2018
In functie de existenta sau nu a discernamantului se merge in instanta pt o cerere de punere sub interdictie si numire tutore sau numirea unui curator care sa ii reprezinte interesele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare persoana cu handicap grav mihaeza73 mihaeza73 Am un fiu care are 20 ani. Este evaluat cu handicap grav permanent (tetrapaeza spastica), si nu are discernamant. As dori sa aflu sub ce forma as putea sa-l ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru obtinerea tutelei asupra unei persoane cu dizabilitati Lucica101 Lucica101 Buna ziua, Fiul meu are 28 ani si este persoana cu dizabilitati grad 1. Vreau sa stiu ce acte îmi trebuiesc pentru obtinerea tutelei reprezentand interesele ... (vezi toată discuția)
Intotdeauna de pe avocatnet.ro am primit raspunsuri de ajutor ... florinm58 florinm58 Intotdeauna de pe Avocatnet.ro am primit raspunsuri de ajutor ,acum vin si va intreb : Este vorba de tatal meu in varsta de 94 de ani ,de circa 1 luna starea ... (vezi toată discuția)