Buna ziua,
In anii 1960 bunicul meu NM a primit ""zestre"" un teren intravilan, Bunicul NM si-a ridicat casa in anul 1961 pe acel teren si in anul 1970 din cauza unor alunecari de teren casa sa prabusit, Bunicul NM sa ocupat de acest teren cultivand anumite cereal. In anul 1994 in baza legii 18/1991 acest teren a fost trecut pe titlul de proprietate al strabunicii NMA deoarece bunicul NM nu a avut rol. In anul 1997 strabunica a decedat. Pana in ziua de astazi bunicul sa folosit si s-a ingrijit de acest teren, el a platit impozit. Cum poate intra in posesia acestui teren, cum poate obtine titlu de proprietate daca bunicul NM sa ocupat si a platit impozit din anul 1960? Se poate rezolva ceva in cadrul primariei?
Bună seara, datorita faptului că am consumatori mari de curent am cerut companiei Enel mărirea sporului de putere, soluția găsită de ei a fost racordarea la rețeaua electrică trifazica supteran pe o lungime de 10m, de-a lungul trotuarului, locuiesc într-o curte comuna cu inca 3 proprietari, fiecare având locuința lui, pentru a executa lucrarea am nevoie de autorizație de construire, conform certificatului de urbanism am nevoie și de acordul vecinilor, vecinii care sunt acum in curte nu sunt cei care apar ca proprietarii in cartea funciara, dar ei spun că au contracte de vânzare-cumpărare, proprietari de drept din cartea funciara nu sunt de găsit, nu pot obține autorizația de construire fara acordul lor, ce pot sa fac,
Bună seara,
Apelez la experiența dumneavoastră pentru a mă lămuri, ajuta într-o posibilă problema. Am cumpărat o casă de locuit având curte comuna cu inca 3 proprietari. Suprafata totala a terenului intravilan este de 240m2, fiecare dintre noi in urma contractelor de vânzare-cumpărare avem cota parte curte+construcție, vecinul C are cota de 3/24, vecinul A are 5/24, vecinul T are 4/24 și eu am majoritatea, cota de 12/24. Construcțiile sunt dispuse în felul următor, pe toată lungimea curți pe partea stângă au construcție plus curte toți cei 3 vecini, casele sunt lipite una de alta iar toți vecinii care locuiesc acuma nu sunt proprietarii legal, iar pe toată partea dreapta eu am construcție, curte plus dependințe. Accesul in curte se face pe partea dreapta, pe partea mea, poarta fiind lipita de peretele casei mele. A-și dori să știu dacă pot ieși din indiviziune, care este varianta cea mai simplă, a-și putea sa nu mai ofer drept de servitute, ei avand posibilitatea de a-si face intrarea în curte pe partea lor, mulțumesc
Bună seara, apelez la experiența dumneavoastră pentru a mă lămuri într-o posibilă problema. Am cumpărat o casă în sectorul 5 având curte comuna cu inca 3 proprietari, cei care locuiesc nu sunt proprietari legali, suprafață totală a terenului intravilan este de 240m2, in urma contractelor de vânzare-cumpărare fiecare a obținut cota parte de teren intravilan plus construcții după cum urmează, vecinul C are cota de 3/24, vecinul A 5/24, vecinul T 4/24 si eu am cota de 12/24, de-a lungul curții pe partea stângă au toți cei 3 vecini construcțiile lipite una de alta plus curte, pe partea cealaltă, partea dreapta, pe toată lungimea curți am curte, construcție plus dependințe, intrarea în curte se face pe partea mea, poarta fiind lipita de peretele casei mele, distanta dintre mine și vecini este de aproximativ 3m, a-și dori să știu dacă pot cere ieșirea din indiviziune, care ar fi ce-a mai simpla variată, pot sa nu mai ofer loc de servitute vecinilor, ei având posibilitatea de a-și face poarta pe partea lor. Mulțumesc