avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters50532

Activitate ContSters50532

Andreea Lisievici a scris:

Tiberiu Savoaia a scris:
pelati la un consilier juridic sau la un avocat care sa va ajute in redactarea actelor necesare.

Cum ar putea, legal, sa apeleze la un consilier juridic?

sunt multe acte de depus la ORC : [...] contracte de cesiune de parti sociale, hotararile asociatilor de aprobare a cesiunilor de parti sociale,

De unde cesiune? Transmisiunea se face ca urmare a succesiunii, fara cesiune.

1)daca nu are un consilier juridic in firma, poate angaja unul.:D
2)omul cu problema s-a exprimat in sensul ca vrea sa preia toate partile sociale din prima firma unde erau 2 asociati, ori el nu este mostenitor, asa ca este cazul unei cesiuni de parti sociale intre mostenitorul asociatului decedat si el; in plus, banuiesc ca, de fapt, vrea sa preia si toate partile sociale din cea de-a doua firma, asa ca va fi nevoie si aici de un contract de cesiune de parti sociale, insa nu le va putea prelua personal pentru ca ar incalca interdictia de a fi unic asociat in doua sau mai multe firme.
Peruschi a scris:

DIn punct de vedere procedural eu unul ce ar trebui sa fac? Cu ce acte ar trebui sa merg la ONRC?

dupa ce se rezolva problema succesiunii (partajului succesoral), apelati la un consilier juridic sau la un avocat care sa va ajute in redactarea actelor necesare. este necesar ca din actul de partajare sa rezulte cu claritate cine sunt noii titulari ai partilor sociale detinute de asociatul defunct. aveti nevoie de concursul unui jurist specializat deoarece sunt multe acte de depus la ORC : certificat de deces, act de partaj succesoral, contracte de cesiune de parti sociale, hotararile asociatilor de aprobare a cesiunilor de parti sociale, acte constitutive actualizate, copii acte identitate noi asociati, specimene de semnatura noi administratori(unde este cazul), declaratii pe proprie raspundere, cereri de inscriere a mentiunilor etc.
Andreea Lisievici a scris:

SRL e o societate de persoane

zau? chiar asa? societate de persoane. =D> poate hibrid intre societatile de persoane si cele de capital. sunt nu numai dispozitii ale legii 31 care duc la concluzia asta, dar si doctrina de specialitate exprima aceeasi idee. in plus, prin clauzele pe care asociatii le pot include in actul constitutiv, ei pot crea o adevarata societate de capital. oricum, bravos pentru originalitate. daca tu ai dreptate inseamna ca am pacalit o multime de judecatori si functionari ai registrului comertului de-a lungul timpului.B-)
si inca ceva: iti spun din proprie experienta, ca problemele nu ti le creeaza legea ci functionarimea, care aproape intotdeauna vede altfel problema. de aia am spus sa vada si care este punctul lor de vedere, ca sa stie la ce "figuri" sa se astepte.
n-am zis ca trebuie sa faca cum zic cei de la registru, ci numai sa vada daca sunt pe aceiasi lungime de unda.
Răspuns la discuția semnarea pv adunare generala
cu privire la activitatea financiar-contabila va puteti adresa Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
este posibila transmiterea partilor sociale detinute de catre asociatul decedat catre mostenitorii acestuia prin succesiune. la randul lor, mostenitorii, dupa dobandirea partilor sociale si inregistrarea acetei mentiuni in registrul de asociati si in registrul comertului, pot cesiona partile sociale catre celalalt asociat ramas. deasemeni, noii asociati se pot retrage sau societatea poate continua sa fiinteze in noua formula. in caz contrar, societatea trebuie sa plateasca mostenitorilor asociatului decedat drepturile cuvenite, conform ultimului bilant contabil aprobat.
in cazul firmei cu asociat unic decedat, este posibila dobandirea de catre mostenitori a partilor sociale detinute de catre asociatul decedat si inregistrarea acestei mentiuni in registrul de asociati si in registrul comertului. este necesara si declaratia mostenitorilor cu privire la continuarea activitatii societatii. dupa rezolvarea acestor chestiuni, se poate face o cesiune de parti sociale etc. deasemeni, este indicat sa discutati si cu cei de la registrul comertului sa vedeti daca sunteti pe aceiasi lungime de unda.
chiar daca nu exista o clauza in acest sens, daca este vorba de un SRL, asociatul ramas poate hotari continuarea activitatii societatii cu asociat unic.
Răspuns la discuția semnarea pv adunare generala
lamureste-ne mai intai despre ce este vorba: adunare generala la ce?:-/
Răspuns la discuția asociat cu figuri.....
am inteles cu totul altceva din ce ai scris, dar, daca suntem pe aceeasi lungime de unda, este ok.:thumbup: