avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Activitate mbs90131

Activitate mbs90131

Am deschis un proces de divort international la Tribunalul sectorului 5, proces care stagneaza (aparent este inca in procedura administrativa).
Eu locuiesc in Elvetia.
Pot deswchide si aici un proces de divort dat fiind ca oricum hotararea de divort din Romania va trebui sa treaca si aici prin tribunal pentru a fi recunoscuta.
Dar este prevăzut în termen maxim, după care nu se mai poate apela la executor?
Ideea că eu vreau să aștept cât mai mult, să scadă datoria către bancă în așa fel încât la executare să pot să-mi recuperez banii....

gi-jane2 a scris:

dupa ce legalizati hotararea, veti putea apela la un executor.
Mai departe, nu stiti daca apucati ceva, depinde la cat se vinde casa si cat mai are omul de platit.

Dar în cât timp de la pronunțarea hotărârii judecătorești definitive se poate trece la executare silită? Există un termen maxim pentru demararea procedurii sau pot să mai aștept vreo 10 ani, să mai apuc și eu ceva :)...

gi-jane2 a scris:

se scoate la licitatie, prima care se indestuleaza e banca in favoarea careia e ipoteca si apoi, daca mai ramane ceva, ia si acel creditor.

Cu se face executarea silită a unui imobil ipotecat (achiziționat prin programul "prima casă") de către un creditor personal?
În condițiile în care debitorul nu are rate neplătite la bancă dar are de plată o sumă care, să zicem, depășește 50% din valoarea imobilului, iar ipoteca a fost încheiată (?) anterior hotărârii judecătorești?
Răspuns la discuția HG 1086/2004
Dacă nu a fost publicată în Monitorul Oficial această HG produce efecte?
Eu si prietena mea ne aflam in Elvetia, ea find singura care are permis de sedere, eu fiind doar "turist". Ca de obicei, din varii motive, nu putem veni in tara decat pentru o saptamana.
Pe site-ul Ambasadei se specifica clar ca nu se pot oficia casatorii intrucat legea elvetiana nu o permite - doar funtionarii elvetieni o pot face.
Am putea solicita oficierea casatoriei la primaria de aici, dar se pare ca ofiterul starii civile elvetian poate refuza daca suspecteaza o "casatorie de convienenta" doar pentru obtinerea permisului de sedere; ca sa nu mai vorbim de documentele solicitate, pe care Consulatul de la Berna le elibereaza in 90 de zile.
O alta intrebare: martorii pot fi cetateni straini?