avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cu se face executarea silită a unui imobil ipotecat ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cu se face executarea silită a unui imobil ipotecat (achiziționat ...

Cu se face executarea silită a unui imobil ipotecat (achiziționat prin programul "prima casă") de către un creditor personal?
În condițiile în care debitorul nu are rate neplătite la bancă dar are de plată o sumă care, să zicem, depășește 50% din valoarea imobilului, iar ipoteca a fost încheiată (?) anterior hotărârii judecătorești?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:01, 16 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
se scoate la licitatie, prima care se indestuleaza e banca in favoarea careia e ipoteca si apoi, daca mai ramane ceva, ia si acel creditor.
Dar în cât timp de la pronunțarea hotărârii judecătorești definitive se poate trece la executare silită? Există un termen maxim pentru demararea procedurii sau pot să mai aștept vreo 10 ani, să mai apuc și eu ceva :)...

gi-jane2 a scris:

se scoate la licitatie, prima care se indestuleaza e banca in favoarea careia e ipoteca si apoi, daca mai ramane ceva, ia si acel creditor.

dupa ce legalizati hotararea, veti putea apela la un executor.
Mai departe, nu stiti daca apucati ceva, depinde la cat se vinde casa si cat mai are omul de platit.
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2021
gi-jane2, moderator
Dar este prevăzut în termen maxim, după care nu se mai poate apela la executor?
Ideea că eu vreau să aștept cât mai mult, să scadă datoria către bancă în așa fel încât la executare să pot să-mi recuperez banii....

gi-jane2 a scris:

dupa ce legalizati hotararea, veti putea apela la un executor.
Mai departe, nu stiti daca apucati ceva, depinde la cat se vinde casa si cat mai are omul de platit.

da, 3 ani.

dvs puteti apela la executor si sa ii puna initial poprire pe salariu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinea indestularii creditorilor cristi111us cristi111us Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei probleme : In cazul unei executari silite (pentru o creanta de 40.000 Euro) a creditorului ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar vs ipoteca grad i popescunicolae popescunicolae Buna ziua ma aflu in urmatoarea situatie sunt inscris in CF cu drept de privilegiu imobiliar cu (suma in bani) in urma unei hotarari judecatoresti ... (vezi toată discuția)
Executare silită de asociatia de proprietari Lavipop Lavipop Am si eu o intrebare asociatia de proprietari scoate la licitatie un apartament gajat in banca si il vine dar banca ia nici u un ban actualul proprietar ... (vezi toată discuția)