avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită privilegiu imobiliar VS ipoteca grad I
Discuție deschisă în Executare silită

privilegiu imobiliar VS ipoteca grad I


Buna ziua ma aflu in urmatoarea situatie sunt inscris in CF cu drept de privilegiu imobiliar cu (suma in bani) in urma unei hotarari judecatoresti irevocabile si executorie, CF-ul reprezentand imobil achizitionata de un debitor cu credit ipotecar (bancar), banca fiind si ea inscrisa in CF cu drept de ipoteca.
Pentru suma de bani estein curs (cca 1 an) executare silita prin proprire pe salarul debitorului. In acest moment urmare neplatii ratelor catre banca acesta (banca) a cerut si ea la randul ei executarea silita prin vanzarea casei ( executor judecatoresc). Intrucat banca mi-a comunicat ca este inscrisa cu (ipoteca imobiliara grad I) considera ca poate lua toti banii rezultati din vanzare fara sa tina cont de Privilegiul meu inscris in CF .

Intrebarea mea este daca este corecta abordarea bancii fata de mine si care sunt posibilitatile mele de a recupera suma de bani avand in vedere ca, casa se va vinde de catre banca la licitatie publica si doreste sa ma scoata din CF si sa nu imi platesca nimic din banii proveniti din vanzare.



Va multumesc anticipat, Sarbatori fericite
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:13, 25 Decembrie 2012
Cand a fost incheiat contractul de ipoteca, imobilul era liber de sarcini. Intai se indestuleaza banca si daca raman bani, luati si dvs.
atunci ce rost mai are o hotarare jud.executorie privind un drept de privilegiu imobiliar cu valoare x slulta
se poate face ceva pt recuperare suma itru cit excutarea mea este in derulare.mutumesc.
Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2012
popescunicolae, utilizator
Asta ar fi putut sa intrebe si banca, la ce folos mai pune ipoteca daca toti cei care se judeca ulterior cu cel ce ii e debitor, ia bani din vanzare.
Ii veti recupera din ce ramane sau din executarea altor bunuri.

Puteti face contestatie la executare daca va considerati nedreptatit.
Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperam restante de apartamente luate prin banca unlocatar unlocatar Buna ziua As dori sa stiu daca exista vreo procedura de recuperare a restantelor in cazul unui apartament cumparat cu credit de la banca. Avem citeva ... (vezi toată discuția)
Ipoteca de rang 1 versus legea 230 / 2007 art 51 max36 max36 La mine in bloc a existat un proprietar de apartament care a avut un credit la banca ipotecat cu apartamentul in catre avea sediul firmei.Nu a mai platit si e ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar instituit dupa intrarea in executare silita igaby2003 igaby2003 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: Intr-o asociatie de proprietaria avut loc o executare silita efectuata in numele unei banci. De ... (vezi toată discuția)