avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Activitate bojucris

Activitate bojucris

Răspuns la discuția impozit venit persoana fizica
sediul firmei este in SUA, nu stiu daca intre SUA si Romania exista acest acord semnat
Va rog sa ma ajutati sa imi elucidez o problema:
sunt cetatean roman am domiciliul in Romania, obtin venituri in tara dar am si venituri obtinute din dividende in strainatate. Cum si daca se impoziteaza aceste venituri in momentul in care transfer banii in contul meu din tara? Dupa aceste venituri plateste impozit si firma din strainatate?
Va multumesc.
Răspuns la discuția SUCCESIUNE
Va multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția SUCCESIUNE
Matusa mea decedata are in viata inca trei frati: mama, o matusa (bunica nepoatei cu testamantul) si un frate care a locuit in aceasi apartament cu matusa mea, acesta neavand nici o proprietate. Acesti trei frati sunt mostenitori rezervatari? Pot sa conteste acel testament?
Răspuns la discuția SUCCESIUNE
In ce masura exista posibilitatea contestarii actului testamentar?
Discuție SUCCESIUNE
Matusa mea (sora cu mama mea) a decedat in data de 17.06.2011, in 1992 a facut un act testamentar prin care a lasat drept mostenire apartamentul ei cu o camera uneia dintre stranepoatele de sora (respectiv fiica unei nepoate a matusii mele, cesta nepoata a matusii fiindu-mi verisoara). Matusa mea nu a fost casatorita si nu are descendenti directi, a avut conturi bancare si titlu de proprietate pe pamant. Nepoata careia matusa i-a last drept mostenire apartamentul nu a facut inca succesiunea si nu stim daca o v-a face.
Intrebari:
1. Succesiunea, in aceasta situatie este necesara?
2. Testamentul este valabil si se v-a face succesiunea pentru restul masei succesorale?
3. Daca toate actele (certificatul de deces, titlul de proprietate) sunt la verisoara care, nu se stie daca vrea sa deschida succesiunea, ceilalti mostenitori cum pot seschide succesiunea?
4. Verisoara care are testamentul pe numele ei poate face intabularea fara a detine si un act de mostenire, respectiv fara a face succesiunea?
Va multumesc mult pentru raspuns.
Răspuns la discuția Titlul de proprietate
In 1991, bunicul meu a facut o cerere de punere in posesie conform legii fondului funciar, astfel in 1997 se elibereaza titlul de proprietate. In 1995, parintii mei au cumparat de la bunica mea terenul. Bunicul meu a murit in august 1992 iar succesiunea dupa bunicul a avut loc in martie 1993. Bunica mea in urma succesiunii a mostenit cota de 1/2 parte prin sistarea comunitatii de bunuri din constructie, casei si anexe gospodaresti precum si intreg terenul in suprafata de 1000 mp (aceasta suprafata se refera la curte), titlul pe gradina fiind eliberat in 1997.
Actul de vanzare-cumparare este unul sub semnatura privata si nu este facut la notar,
Parinti mei au cumparat de la bunica mea o bucata de pamant pe care am construit o casa, pamantula era parte integranta din gradina bunicii. in 1997 a murit tatal meu iar in 2002 a murit si bunica mea. cumpararea acelui teren s-a facut cu un contract de vanzare-cumparare si a fost declarat la primarie si platim impozit pe el, pentru a obtine titlul de proprietate pentru acest teren trebuie sa deschidem succesiune sau proces de recunoastere a contractului de vanzare-cumparare. As dori sa stiu daca este legal si nu inteleg de ce este nevoie de proces sau de succesiune atata timp cat parinti mei acu cumparat acel teren. In succesiunea dupa bunica mea terenul nostru nu a fost inclus deoarece era deja declarat ca este al nostru. Care este solutia in aceasta problema, alta decat cele enumerate de mine. Va multumesc mult.