avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit venit persoana fizica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit venit persoana fizica

Va rog sa ma ajutati sa imi elucidez o problema:
sunt cetatean roman am domiciliul in Romania, obtin venituri in tara dar am si venituri obtinute din dividende in strainatate. Cum si daca se impoziteaza aceste venituri in momentul in care transfer banii in contul meu din tara? Dupa aceste venituri plateste impozit si firma din strainatate?
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2011
bojucris, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 13:36, 7 Octombrie 2011
Daca pentru divdidende firma retine impozitul pe venit va trebui sa obtineti un certificat de atestare fiscala din statul unde isi are sediul firma pentru a nu mai fi impozitate in tara. Asta daca tara unde este sediul firmei are un acord cu Romania in acest sens ori este un stat al UE.
sediul firmei este in SUA, nu stiu daca intre SUA si Romania exista acest acord semnat
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2011
bojucris, utilizator
Exista un astfel de acord intre SUA si Romania. Va trebui sa obtineti de la IRS un document care sa ateste plata impozitului pe venitul din dividende in SUA.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe firma sua Edwin_Larsen Edwin_Larsen Ce taxe datoreaza statului roman o firma de software inregistrata in SUA care este operata din Romania de un rezident roman? Firma va fi inregistrata in SUA ... (vezi toată discuția)
veniturile din dividende obtinute in uk pe firma mea( inregistrata in uk) gelu_andries gelu_andries VENITURILE DIN DIVIDENDE OBTINUTE IN UK PE FIRMA MEA( INREGISTRATA IN UK) SUNT SUPUSE IMPOZITARII IN ROMANIA. TREBUIE SA LE DECLAR LA FISCUL ROMAN CHIAR DACA ... (vezi toată discuția)
Impozitare profit venit din strainatate guvidu guvidu Intentionez sa deschid o firma de software (LLC) in Statele Unite (California) impreuna cu partenerul meu care locuieste in California.Dupa ce a intrebat, am ... (vezi toată discuția)