avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Activitate iuliu78

Activitate iuliu78

Buna seara. Acum cateva luni am inceput in instanta o succesiune dupa strabunici. In instanta ni s-a recomandat de catre judecator sa facem o "tranzactie" si nu un "partaj" (cum am fost sfatuiti de avocat) intre mostenitori deoarece "tranzactia" nu este impozabila si am avea cheltuieli mai mici.S-a dat o sentinta definitiva si irevocabila cu tranzactia cu care am fost de acord toti mostenitorii.Acum cateva zile am primit de la Finante instiintari cu sumele ce le-am avea de plata in urma "transferului proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal"(1%din valoarea mostenita de fiecare parte) .Este normal?Este si "tranzactia" dintre mostenitori impozabila? Noi doar ne-am inteles cum s-a impartim bunurile fara sa vindem sau sa cumparat intre noi sau terti... Va multumesc.
Doar fratele si cu mine suntem mostenitori din familia mea....dar in antecontract, in graba a trecut-o pe mama si pe mine .... a uitat de frate(eu dupa citirea contractului si semnare i-am intrebat daca fratele nu trebuie sa semneze si cum din moment ce nu e in tara....#-o..Baietii destepti mi-au spus sa semnez eu in numele lui in speranta ca-l voi convinge sa-mi trimita actele necesare....
Azi cand am fost din nou la notar sa-i cer explicatii de genul cum a putut elibera certif de mostenitor in aceeasi zi in care am dezbatut succesiunea,mostenitori decedati la data respectiva trecuti in el,ridicarea certif de mostenitori de persoane straine,greseli la nume,etc...am avut parte doar de scandal cerandu-mi sa fac o cerere in scris ce nemultumiri am si imi va raspunde in timp de 20zile...Nici foaie sa scriu cererea nu a vrut sa-mi de-a iar cand am cerut o copie cu stampila sau nr de inregistrare m-a trimis la xerox.
PS:Ceilalti mostenitori un frate de-al tatalui meu si un unchi le-au dat cumparatorilor toate imputernicirile de care mai aveau nevoie....am ramas doar eu si fratele-meu....Si alt detaliu e ca cumparatorul are im spate un partid puternic si o armata de avocati....
va multumesc pt raspunsuri....
Asa arata contractul de vc scris de mana:
Subsemnatul vanzator xx vand pe veci si irevocabil impreuna cu mama mea xx,......intreg dreptul nostru de proprietate din titlul de proprietate xx.Terenurile se afla in satul x si le avem dobandite dupa defunctul xx.Pretul de vanzare s-a stabilit de comun acord intre parti la suma de xx .Subsemnatii vanzatori declaram pe proprie raspundere ca terenurile mai sus amintite nu au fost instrainate altor persoane,nu se afla in litigiu,se afla in circuitul civil cu plata taxelor la zi si garantam pe cumparator de orice evictiune.Intrarea in posesia terenurilor se face azi data semnarii contractului.
Subsemnatii cumparatori cumpar terenurile mai sus amintite si ma oblig sa suport toate cheltuielile leg de intabulare si sa solicit inscrierea in CF a dreptului meu de proprietate.Noi partile contractante semnatare ale actului am citit personal acest inscris incheiat,prin vointa noastra,am inteles drepturile si obligatiile pe care le avem si suntem de acord cu clauzele lui,drept pt care semnam mai jos

de acord cu vanzarea eu
mama
si partea mai complicata m-a pus sa semnez pt fratele meu cand a aflat ca e si el mostenitor si ca nu e in tara.
Repet fratele nu e parte a contractului,nu-i apare numele nicaieri, doar am semnat eu pt el( la indemnul cumparatorului) .La o luna dupa ce am semnat contractul fratele mi-a trimis o imputernicire prin care ma autoriza sa vand dreptul lui de proprietate pe care am lasat-o la notar pt succesiune.
Sunt dispus sa risc!!!!!!!!!!!!!!!Si inca ceva el nu stia ca si fratele meu are parte nici macar nu e trecut ca parte a contractului doar la sf m-a pus sa semnez cu martori in speranta ca-l voi convinge pana o sa faca actele!!!!!Ce ati fii facut in locul meu daca intr-o seara v-ati fi trezit cu 2 indivizi la usa care iti ofera bani pt un teren de care nu stiam nimic(e dupa strabunicul) si spuneau ca se ocupa ei de tot.Am semnat....am gresit ...si acum trag ponoasele....Dar sper ca macar partea fratelui s-o recuperez......
Va multumesc tuturor pt raspunsuri.Sper sa nu fie prea tarziu sa recuperez terenul.Impotriva notarului o sa depun plangere pt ca s-a comportat urat si a zbierat cand am cerut lamuriri!!!Din cate am inteles de la avocati s-ar putea sa iau pt fals cu suspendare dar eu zic ca merita fiind vb de o suma mare.Ultimele intrebari:certificatul de mostenitor are date gresite,unul dintre mostenitori fiind decedat la data inceperii succesiunii,numele meu e scris gresit,iar acte prin care fratele meu sa accepte succesiunea NU au fost(tatal meu e decedat si nu am avut bani de succesiune am obt dar cert de mostenitor dar notarul nu mi l-a dat fratele nefiind in tara).e vorba de alt notar serios de data aceasta din cluj.....dar la gherla se pare ca mafia e in floare!!!!!Nu trebuia sa primim citatie prin care sa ne prezentam toti mostenitorii la notar la sfarsitul succesiunii?Dupa succesiune nu urmeaza cadastrul si apoi inscrierea in CF?Multumesc....
Stiu ca in cazul unui proces e posibil sa pierd partea mea,dar partea fratelui pt care am semnat eu,el nefiind in tara putem s-o recuperam( e vorba de aproape 9ha teren)Cumparatorul in graba vrand sa ne prinda cu contractul a uitat ca mostenitor e si fratele meu iar cand i-am amintit de el m-a pus sa semnez si in locul lui.(DA stiu am facut un fals datorita captatiei.)Si daca desteptul de notar imi dadea mie certificatul de mostenitor cum era normal puteam sa intabulez terenul si apoi sa-l vand unei alte persoane la pretul REAL nu-i asa?Bineinteles ca eram dat in judecata dar eram obligat sa-i dau banii inapoi actualizati.Gresesc?
Mi-a spus cine a ridicat certificatele de mostenitor "cumparatorul" si mi-a dat o copie dupa el.O sa vad ce se poate face mai ales ca e vb de bani multi terenul fiind langa NOKIA.....dar ma tem ca e prea tarziu.....Cred ca de aceea nu-mi mai raspundea la telefon!?Nu mai pot intra in posesia certificatului de mostenitor?X-(
Atunci daca nu putea sa-l inmaneze doar celor trecuti in certificat de ce l-a dat unui strain?Si DA am luat bani in urma contractului de vc dar problema e mult mai complexa...e vorba de o teapa puternica pe care mi-a tras-o si nu mai vreau sa vand.In contract m-a pus sa semnez si in locul fratelui meu care nu e in tara,etc....ce pot face?ma duc iar la notar sa-l strang de gat!!!!!
Buna ziua.Am facut o succesiune dupa un teren in care suntem mai multi mostenitori iar acum cand e terminata am fost sa-mi ridic certificatul de mostenitor cand surpriza notarul imi spune ca le-a ridicat altcineva.(acel altcineva e o persoana cu care am facut un contract de v-c de mana dar nu mai vreau sa vand).Avea notarul drept sa il dea?Mie mi-a dat doar o copie si incerca sa ma lamureasca ca oricum nu poate face nimic cu ele fara noi.Dar cumparatorul are si titlul de proprietate al terenului in original de la un alt mostenitor si mi-e frica sa nu-l intabuleze pe el....Poate?Dupa succesiune terenul e trecut in Cf pe noi?ce pot face?