avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune-certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune-certificat de mostenitor

Buna ziua.Am facut o succesiune dupa un teren in care suntem mai multi mostenitori iar acum cand e terminata am fost sa-mi ridic certificatul de mostenitor cand surpriza notarul imi spune ca le-a ridicat altcineva.(acel altcineva e o persoana cu care am facut un contract de v-c de mana dar nu mai vreau sa vand).Avea notarul drept sa il dea?Mie mi-a dat doar o copie si incerca sa ma lamureasca ca oricum nu poate face nimic cu ele fara noi.Dar cumparatorul are si titlul de proprietate al terenului in original de la un alt mostenitor si mi-e frica sa nu-l intabuleze pe el....Poate?Dupa succesiune terenul e trecut in Cf pe noi?ce pot face?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 23:54, 1 Septembrie 2008
notarul nu putea sa inmaneze certificatul altor persoane decat cele din certificat. tertul care a ridicat certificatul nu poate uza legal de el. poate cel mult sa deschida o actiune pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de proprietate.. cu aceasta actiune s-ar putea sa aiba succes daca ati primit banii pe teren
Atunci daca nu putea sa-l inmaneze doar celor trecuti in certificat de ce l-a dat unui strain?Si DA am luat bani in urma contractului de vc dar problema e mult mai complexa...e vorba de o teapa puternica pe care mi-a tras-o si nu mai vreau sa vand.In contract m-a pus sa semnez si in locul fratelui meu care nu e in tara,etc....ce pot face?ma duc iar la notar sa-l strang de gat!!!!!
nu-l strangeti de gat insa rugati-l sa va dea o adresa din care sa rezulte cui a inmanat certificatul si o copie dupa certificat. sau copia conforma o puteti lua de la camera notarilor. cu aceasta adresa si cu copia certificatului demarati o actiune in uzucaoiune( ati spus ca nu aveti act autentic ..) sau de acrte funciara - cum e in ardeal pentru a va face dvs actul inainte ca acest cumparator al dvs sa faca el aceste demersuri. cred ca va trebuie avocat
Mi-a spus cine a ridicat certificatele de mostenitor "cumparatorul" si mi-a dat o copie dupa el.O sa vad ce se poate face mai ales ca e vb de bani multi terenul fiind langa NOKIA.....dar ma tem ca e prea tarziu.....Cred ca de aceea nu-mi mai raspundea la telefon!?Nu mai pot intra in posesia certificatului de mostenitor?X-(
iuliu78 a scris:

Buna ziua.Am facut o succesiune dupa un teren in care suntem mai multi mostenitori iar acum cand e terminata am fost sa-mi ridic certificatul de mostenitor cand surpriza notarul imi spune ca le-a ridicat altcineva.(acel altcineva e o persoana cu care am facut un contract de v-c de mana dar nu mai vreau sa vand).Avea notarul drept sa il dea?Mie mi-a dat doar o copie si incerca sa ma lamureasca ca oricum nu poate face nimic cu ele fara noi.Dar cumparatorul are si titlul de proprietate al terenului in original de la un alt mostenitor si mi-e frica sa nu-l intabuleze pe el....Poate?Dupa succesiune terenul e trecut in Cf pe noi?ce pot face?

In primul rand trebuie sa cautati sa va angajati un avocat.
In caz de proces este foarte posibil ca dvs sa pierdeti.
Nu poate intabula dreptul sau fara o judecata cu dvs.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Teren nokia iuliu78 iuliu78 V-am relatat cazul meu acum cateva luni.Am fost pacalit de un speculant(consilierul local PSD MP) acum un an ,care acum ma cauta pt a ii da o procura pt a ... (vezi toată discuția)
Succesiune Mona21 Mona21 IN 2008 MI-A MURIT TATAL, LASANDU-MI CA MOSTENIRE 1/2 DIN CASA PARINTEASCA SI TERENUL AFERENT CASEI, CEALALTA JUMATATE FIIND A SOREI LUI.IN MAI 2009 AM FACUT ... (vezi toată discuția)
Cum sa gasesc mostenitorii unei persoane ? clienta noua clienta noua Intr-un lant succesoral complet, lipseste numai certificatul de most.al unei cumnate a mea. Aceasta a murit in urma fratelui meu, si ei nu au avut copii. Ea a ... (vezi toată discuția)