avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum sa gasesc mostenitorii unei persoane ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum sa gasesc mostenitorii unei persoane ?

Intr-un lant succesoral complet, lipseste numai certificatul de most.al unei cumnate a mea. Aceasta a murit in urma fratelui meu, si ei nu au avut copii. Ea a fost singura mostenitoare a fratelui meu. Dupa decesul sau, nimeni nu a dezbatut succesiunea si nu are certificat de mostenitor (am primit raspuns de la Camera Notarilor Publici ). A murit in Bucuresti, acolo a fost ultimul ei domiciliu (1987). Nu cunosc pe nimeni din familia ei . Din cauza faptului ca nu avem certif. de mostenitor dupa ea, nu putem incheia dezbaterea succesorala pentru a face cadastrul si intabularea casei parintesti. Mentionez ca am facut demersuri acum pt.ca acum a murit ultimul meu frate.
Tatal meu, proprierarul initial al casei , a murit in luna mai, 1979. Oare daca se implinesc 30 de ani in 2009 de cand cumnata mea (si nici vreun urmas al ei) nu a solicitat dreptul la mostenire, se poate considera procentul ei ca succesiune vacanta? Ce se face in cazul acesta? Unde sa ma adresez? In corespondenta cu Camera Not. Publici din Bucuresti mi-au raspuns ca la nici un Notariat de stat (dinainte de 1989 ) sau privat , nu s-a inregistrat vreun certificat de mostenitor dupa cumnata mea.
Cel mai recent răspuns: clienta noua , utilizator 07:34, 17 August 2008
E foarte probabil ca mostenirea sa fie vacanta.
Primaria ar fi cea careia sa va adresati.
Aveti insa interesul ca mostenirea sa fie vacanta?

avocat Claudiu Lascoschi
Stimate d-le avocat, la care primarie ar trebui sa ma adresez, cea de care apartine mostenirea sau cea de care a apartinut defuncta mea cumnata?(sunt in localitati diferite). La primaria de sector m-am adresat cand am obtinut certif. de deces al fratelui si al cumnatei mele. Apoi de la Cam.Not.Publici de sector am obtinut certif. de most. dupa fratele meu, si informatia ca dupa cumnata mea nu s-a dezbatut succesiunea.
Nu stiu ce presupune succesiunea vacanta, deci nu am nici o preferinta, doar ca nu stiu ce sa fac. Am auzit ca succesiunea vacanta ar insemna ca primaria din localitatea unde se afla casa va deveni proprietara acelui procent de mostenire. Mai departe nu stiu cum putem intra in posesia acelui procent (primaria vinde sau concesioneaza?). Eu doresc sa inchei dezbaterea succesorala ca sa pot face intabularea. Imi lipseste acest certificat de mostenitor al cumnatei mele (fratele meu , sotul acestei cumnate, apare pe certif.de mostenitor al tatalui
nostru; fratele fiind defunct ii urmeaza sotia care nu are certif. de most.) Va multumesc mult si astept in continuare sfatul dvs.
Succesiune vacanta da dreptul de proprietate statului, ceea ce inseamna ca drepturile altor mostenitori legali se vor pierde in favoarea statului.
Sper ca acum ati inteles cum se prezinta situatia cu mostenirea vacanta.

Trebuie sa mergeti la primaria unde a avut ultimul domiciliu defuctul in actele de stare civila.

avocat Claudiu Lascoschi
Numai 24/96 din proprietate are mostenitor necunoscut, deoarece, repet, nu s-a dezbatut succesiunea dupa fratele meu care nu a avut copii, iar sotia lui a murit in 1987. Nici dupa ea nu s-a dezbatut succesiunea si nu cunosc cine ar fi urmasii ei.
Intrebarile mele sunt:
- in ce conditii acest procent in discutie poate deveni succesiune vacanta?
- ce autoritate declara succesiunea vacanta si in baza caror acte?
- in cazul in care 24/96 din casa este declarata succesiune vacanta (deci intra in proprietatea statului), cum putem noi sa preluam de la stat: prin concesionare sau prin cumparare?
Mentionez ca primul proprietar al casei, tatal meu, a murit in 1979.
daca primaria figureaza ca "mostenitor" atunci faceti proces de iesire din indiviziune, cereti atribuirea intregului imobil, urmand ca primariei sa-i dati o despagubire - o sulta

Alte discuții în legătură

Cum poate fi completat un certificat de mostenitor clienta noua clienta noua Intre 3 Certificate de Mostenitor emise pe baza aceluiasi Certificat Fiscal,dar in localitati diferite,exista o diferenta de abordare a masei succesorale.Doua ... (vezi toată discuția)
Acte mostenire mimi28 mimi28 Buna am o intrebare legata de actele ce imi trebuiesc pentru dezbaterea mostenirii 1 parinti mei sant decedati mama 21 ani tata de 15ani noi am fost 3 ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral mihaimen mihaimen Stimate Doamne/Stimati Domni AVOCATI/CONSILIERI JURIDICI Am o problema de familie: am fost 5 frati dintre care 1 a ramas in curtea parinteasca. In anul 1990 a ... (vezi toată discuția)