avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte mostenire

Buna am o intrebare legata de actele ce imi trebuiesc pentru dezbaterea mostenirii
1 parinti mei sant decedati mama 21 ani tata de 15ani noi am fost 3 copii la parinti 2 fete si un baiat care a decedat acum 2 ani fratele casatorit dar farfara a avea copii .Pe mine ma intereseaza ce acte imi sant necesare pentru dezbaterea mostenirii casa e pe numele parintilor mei fratele neavand propietate personala
2 ce drepturi de mostenire are cumnata mea si daca succesiunea se face dupa parintii mei mai trebuie si dupa frate
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:43, 21 Noiembrie 2017
În primul rând, cumnata nu are drept de moștenire față de părinții soțului. Trebuie să prezentați certificatele de deces ale tuturor, inclusiv al fratelui decedat, apoi trebuie să scoateți extrasele de stare civilă ale tuturor celor decedați. Dvs și sora trebuie să aduceți actele dvs. de stare civilă (certificat de naștere, de căsătorie sau act de divorț). Succesiunea după frate (frații și surorile sunt colaterali privilegiați) o puteți face după aceea separat, însă dacă nu sunt bunuri de împărțit puteți renunța în fața notarului.
În afara actelor de stare civilă care atestă calitatea de succesibili trebuie să aduceți actele de proprietate ale bunurilor ce constituie masa succesorală. Trebuie să faceți acceptarea succesiunii în termen de 1 an, iar dacă faceți și dezbaterea în același timp este și mai bine. Succes!
Ultima modificare: Marți, 21 Noiembrie 2017
Andreas68, utilizator
Trebuie dezbatute 2 succesiuni.
1. A parintilor dvs, mostenitori fiind dvs si fratii (inclusiv cel decedat, care pentru ca a murit dupa ambii parinti, va fi considerat mostenitor)
2. A fratelui decedat, care include cota de 1/3 mostenita de la parinti.
Mostenitorii fratelui sunt sotia (1/2) si dvs+ sora in viata (1/2, adica 1/4 fiecare).
Daca fratele dvs ar fi decedat inaintea ambilor parinti, cumnata dvs nu ar fi avut nici un drept.
Nici in situatia actuala nu are...in mod direct, ci indirect, prin retransmitere, fratele dvs fiind postdecedat.
Pentru actele necesare, va adresati unui birou notarial din localitatea unde parintii au avut ultimul domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)
Drept succesoral georgeion georgeion Sotia are drept de succesiune asupera mostenirii din partea sotului decedat in conditiile in care la sotul nu a avut deschisa succesiunea dupa parintii ... (vezi toată discuția)