avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit pe tranzactie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit pe tranzactie

Buna seara. Acum cateva luni am inceput in instanta o succesiune dupa strabunici. In instanta ni s-a recomandat de catre judecator sa facem o "tranzactie" si nu un "partaj" (cum am fost sfatuiti de avocat) intre mostenitori deoarece "tranzactia" nu este impozabila si am avea cheltuieli mai mici.S-a dat o sentinta definitiva si irevocabila cu tranzactia cu care am fost de acord toti mostenitorii.Acum cateva zile am primit de la Finante instiintari cu sumele ce le-am avea de plata in urma "transferului proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal"(1%din valoarea mostenita de fiecare parte) .Este normal?Este si "tranzactia" dintre mostenitori impozabila? Noi doar ne-am inteles cum s-a impartim bunurile fara sa vindem sau sa cumparat intre noi sau terti... Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:01, 26 Octombrie 2012
Nu platiti impozit pt tranzactie, ci pt ca ati depasit cu dezbaterea mostenirii doi ani de la deces, iar in acest caz cel ce mosteneste, plateste 1% din valoarea bunurilor mostenite.
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici in situatia in care aveti nelamuriri/intrebari suplimentare legate de acest subiect si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa folositi optiunea "raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
iuliu78 a scris:

Buna seara. Acum cateva luni am inceput in instanta o succesiune dupa strabunici. In instanta ni s-a recomandat de catre judecator sa facem o "tranzactie" si nu un "partaj" (cum am fost sfatuiti de avocat) intre mostenitori deoarece "tranzactia" nu este impozabila si am avea cheltuieli mai mici.S-a dat o sentinta definitiva si irevocabila cu tranzactia cu care am fost de acord toti mostenitorii.Acum cateva zile am primit de la Finante instiintari cu sumele ce le-am avea de plata in urma "transferului proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal"(1%din valoarea mostenita de fiecare parte) .Este normal?Este si "tranzactia" dintre mostenitori impozabila? Noi doar ne-am inteles cum s-a impartim bunurile fara sa vindem sau sa cumparam intre noi sau terti... Va multumesc.

ynocentta a scris:

iuliu78 a scris:

Este si "tranzactia" dintre mostenitori impozabila?

Este vorba despre impozitul asupra transferului dreptului de proprietate aferent imobilului acceptat de dvs sa fie tranzactionat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu 2 proprietari walterionescu walterionescu va deranjez cu o intrebare eu cu mama suntem coproprietari pe un apartament ( in urma decesului lui tata ) este posibil ca unul din noi sa vanda partea lui ... (vezi toată discuția)
Imobil mostenire- cum procedez ca in cazul divortului sotia sa nu aiba drept la casa? Ina Corina Serghi Ina Corina Serghi Buna ziua!Sunt casatorit,am un copil si locuiesc in casa bunicilor,traieste doar bunica.Cum sa procedez in cazul dezbaterii mostenirii si trecerii casei pe ... (vezi toată discuția)
Am fost adoptat de bunica mea- ce drepturi am ? marian_26 marian_26 daca am fost adoptat de bunica mea si eu am 27 de am ce benefici mai am dupa decesul adoptatorului (bunica mea)? de pensie de urmas mai beneficiez dupa decesul ... (vezi toată discuția)