avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil mostenire- cum procedez ca in cazul divortului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil mostenire- cum procedez ca in cazul divortului sotia sa nu aiba drept la casa?

Buna ziua!Sunt casatorit,am un copil si locuiesc in casa bunicilor,traieste doar bunica.Cum sa procedez in cazul dezbaterii mostenirii si trecerii casei pe numele meu ca sotia mea sa nu aiba drept la casa in cazul unui divort cu partaj.Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:51, 23 Martie 2018
Soţia dvs. nu participă la moştenire. La dezbaterea moştenirii partcipă doar părintele dvs. a cărei mama este bunica dvs.
Părintele care o moşteneşte vă va face un act de donaţie şi în acest fel bunul va fi proprietatea exclusivă a dvs.
Interventie moderator
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema, intrucat o astfel de practica incalca pct.3.3 din Regulament.
Pentru a continua discutia folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
Ina Corina Serghi a scris:
Va multumesc. Insa in cazul unui divort cu partaj cu sotia mea,casa si bunurile, dobandite prin mostenirea de la bunicii mei vor face obiectul impartirii pe motiv ca au fost dobandite in perioada cand am fost casatoriti? Devine un bun comun o mostenire obtinuta dupa casatorie?Ce as putea face in acest sens?
Va multumesc!

Silvia Zaharia a scris:
Bunurile pe care le-ați dobândit prin moștenire, chiar dacă dobândirea s-a făcut în timpul căsătoriei, rămân bunuri proprii ale soțului care a avut calitatea de moștenitor.
Astfel, conform dispozițiilor art. 340 Noul Cod civil:
„Art. 340
Bunurile proprii
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
a) bunurile dobândite prin moştenire legală, legat sau donaţie, cu excepţia cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune;”
Deci, dacă ați dobândit bunurile doar Dvs., acestea nu pot face obiectul partajului, nefiind bunuri comune.
Aveți certificat de moștenitor pentru aceste bunuri?

Ina Corina Serghi a scris:
Va multumesc!


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost adoptat de bunica mea- ce drepturi am ? marian_26 marian_26 daca am fost adoptat de bunica mea si eu am 27 de am ce benefici mai am dupa decesul adoptatorului (bunica mea)? de pensie de urmas mai beneficiez dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Succesiune TANASENASTASA TANASENASTASA unde ma pot adresa pt a scoate un titlu de proprietate sau macar o copie dupa un teren pe care l-au cumparat bunicii mei in anul 1951?la primarie sau directia ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera mostenirea bunicului meu decedat in argentina? bogdanejf bogdanejf As vrea sa ma ajutati si sa mi spuneti unde m as putea adresa pt mostenirea lasata de bunicul meu decedat in anul 1979 in Argentina mamei mele,fiind unica ... (vezi toată discuția)