avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot recupera mostenirea bunicului meu decedat in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot recupera mostenirea bunicului meu decedat in Argentina?

As vrea sa ma ajutati si sa mi spuneti unde m as putea adresa pt mostenirea lasata de bunicul meu decedat in anul 1979 in Argentina mamei mele,fiind unica mostenitoare.Mentionez faptul ca toata operatiunea s a desfasurat prin BRCE.,directia acorduri si cooperare economica. Va multumesc anticipat.Mai adaug faptul ca mama mea a fost contactata de un ofiter de securitate in anul 1980,care i a adus la cunostinta faptul ca tatal ei a decedat in Argentina si urmeaza sa primeasca o mostenire,fara alte detalii.Eu cred ca mama mea a fost victima unui abuz a statului Roman de la acea vreme,care si a insusit in totalitate valoarea mostenirii care consta in valuta forte USD.
Cel mai recent răspuns: bogdanejf , utilizator 10:37, 14 Aprilie 2015
Bunicul dvs nu a mai avut rude/apartinatori in Argentina,de la care eventual sa aflati date relevante ?
Ar trebui sa contactati persoana specializata care sa desfasoare demersuri la ultimul domiciliu al bunicului dvs ,sa se informeze temeinic despre bunurile acestuia,astfel incat sa poata analiza si demara procedura de dezbatere a succesiunii
Daca bunurile se aflau in Argentina acolo trebuie sa va informati.
Putea sa va ia statul valuta dar va dadea lei in schimb.
Mama dvs. are vreun certificat de unde rezulta calitatea de mostenitor?
:rtfm:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
bogdanejf a scris:

Asa este,bunurile se afla in Argentina,iar din cate stiu de la bunicul meu,avea in proprietate doua proprietati,una in Las Toninas iar alta in Wilde provincia Buenos Aires.Initial am fost informati ca avem de primit o mostenire in valoare de 80.000 usd,dar dupa cinci ani de amanari si tergiversari,tot cei de la securitate ne au anuntat ca au avut loc niste inundatii,iar imobilele s au degradat,si am primit de la B.R.C.E. o instiintare ca s a primit din Argentina suma de 2634USD care se afla intr un cont la acea banca.Mentionez ca in acea adresa era mentionat faptul ca avusese loc o succesiune cu un nr de dosar.Dar mama mea nu a stiut si nu a semnat niciun document referitor la acea succesiune.Cu siguranta,restul de valuta a intrat abuziv in visteria statului Roman. Ma poate ajuta cineva,evident contra cost,sa aflu adevarul?

bogdanejf a scris:

Nu are un certificat de mostenitor,insa cei de la B.R.C.E.,in adresele trimise catre mama mea,foloseau cuvantul mostenitoare.

Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Acum am inteles regulamentul. Va multumesc,

Alte discuții în legătură

mostenire-partaj succesoral - cota descendent oana1920 oana1920 buna seara tatal meu a murit acum 1 an jumatate,mama a ramas in garsoniera,bun comun,eu am dreptul la casa? si daca cumva a instrainat o fara sa spuna ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu uzufruct viager Cotoilaura Cotoilaura Va rog mult sa ma ajutati sau sa ma sfatuiti ce pot face in urmatorul caz.Mama mea a incheiat cu bunica, in 2009, un contract de intretinere(mama cu nuda ... (vezi toată discuția)
Succesiune iuly69 iuly69 Va rog mult sa-mi spuneti daca mama mea are dreptul de mostenire dupa moartea mamei sale [bunica mea]daca exista un act de vanzare cumparare facut unuia dintre ... (vezi toată discuția)