Buna ziua.
Tatal meu a suferit un accident de masina,avand un traumatism cerebral grav.Diagnosticul este de dementa vasculara. Se apropie termenul de 90 zile de concediu medical.
Inca nu sunt lamurita ,desi nici macar medicul de familie nu stie ce sa imi spuna..Neurologul a spus ca nu isi va mai reveni niciodata. Il pot pensiona pe caz de boala? Are 58 ani si vreo 40ani lucrati.
Este si insulino dependent si cu diagnosticul celalalt cred ca poate fi pensionat si cu handicap.
Imi puteti spune care sunt pasii? Astept 180 zile sau pot si la 90 zile de medical sa ii depun dosarul?
Multumesc
Buna ziua.
Tatal meu a suferit un accident si acum e foarte grav in spital , cu traumatism cranio crerebral. Eu merg la el stau alaturi de el , nu se stie daca mai va fi normal ,nu se ridica nu mananca nu vorbeste.
Problema e ca el era insotitorul fratelui sau , cu handicap gradul 1. Locuiau singuri, bunicii mei nu mai traiesc , iar unchiul are o fata cu care nu a tinut legatura.
Eu nu pot avea grija de amandoi, pe tatal meu o sa il iau la mine.Cum procedez cu unchiul? Ma poate obliga vreo institutie sa il iau si pe el? Eu nu vreau, si nici nu imi permit sa dau 1500lei la un azil pt el. Casa unde locuiau era a tatalui meu si a mamei mele, ei sunt divortati.Unchiul nu are nicio proprietate.
Va rog, daca cineva stie unde sa apelez , ma puteti sfatui?